Számít a véleményük

2023.09.19. 13:18

Győrben találkoztak 3 vármegye nyugállományú katonái - Fotók

Jól jöhet a tapasztalatuk.

Barki Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

– A Magyar Honvédség számára felbecsülhetetlen a már nem aktív állományúak tapasztalata, ezért a Honvéd Vezérkar fontosnak tartja, hogy kikérje a honvédelem ügye iránt elkötelezett nyugállományú katonák és honvédségi nyugdíjasok véleményét – mondta Czerman János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a győri Pállfy Miklós laktanyában rendezett találkozón, amelyen Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala vármegye nyugállományú katonái vettek részt. – Fontos, hogy találkozzunk, beszélgessünk, megvitassuk a haza ügyét, kikérjük az Önök véleményét arról, amit nap mint nap teszünk. Modern, ütőképes, technikájában és tudásában is világszínvonalú haderőt építünk – jelentette ki.

Somogyi Zoltán vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója bemutatta az összegyűlteknek, milyen a mai honvédség felépítése, hogyan működik a mintegy 37 650 fős állomány. Mint mondta, a honvédség fejlesztésére óriási pénzeket költ az ország, hiszen a béke fenntartásához erős hadsereg kell. A vendégeket dr. Dézsi Csaba András polgármester is köszöntötte, aki felidézte a város hadászatilag fontos időszakait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában