Birtokba vehették a flasztert

2023.09.22. 15:15

Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap Tatán

Az Európai Mobilitási Hét keretében számos település csatlakozott a felhíváshoz és rendeztek autómentes napot.

Kiss T. József

Ha csak néhány órára is, de sok helyen lezárták az úttesteket  és gyerekek, felnőttek  birtokba vehették a flasztert. Az Autómentes Nap rendszeres résztvevője Tata is, ahol szeptember 21-én délelőtt tartották meg az eseményt. 

Tatán a Várkanyarban rendezték meg a Autómentes Nap programjait.

A gépjárműforgalom elől lezárt út  a Váralja utca Kastélypark Klinika és a Művelődési Központ közötti területe volt. Több, mint 200 gyermek jött el a remek hangulatú rendezvényre. Sok, hasznos elfoglaltság várta a gyerekeket, mint például  a mobil játszóház, kerékpáros  ügyességi verseny, de kipróbálhatták a gyerekek a „részeg szemüveget” is. Több helyen „bringás  reggelivel várták a kerékpáron érkezőket. Sok kisgyermeknek nagy élmény volt ez a nap, szép, közlekedéssel kapcsolatos rajz született az aszfalton. Sok gyerek azt szeretné, ha sűrűbben lenne Autómentes Nap. 

A programra óvodásokat és kisiskolásokat  vártak. Nagyon sok iskolás töltötte ki a környezetvédelmi totót és a KRESZ-tesztet kiváló eredménnyel, a gyerekek többsége tájékozott mindkét témában. A tesztet kitöltő gyerekek kisebb jutalomban részesültek, de pogácsa és alma minden vendégnek járt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában