Péntektől szerdáig

2023.08.12. 12:51

Új vasúti hidat építenek - Vágányzár Bécsújhely és Nagymarton között

Péntek estétől szerda reggelig lezárták a Nagymarton/Mattersburg és Bécsújhely/Wiener Neustadt közötti vasútvonalat. A lezárás oka egy új vasúti híd építésének munkálatai. A vonalon vonatpótló közlekedés lesz.

Kisalföld.hu

Forrás: volksgruppen.orf.at

A vágányzár péntek 19 órától szerda hajnali 4 óráig tart. Vonatpótló járatot állítanak be buszokkal, emiatt a menetidő akár 25 perccel is meghosszabbodhat – közölte az ÖBB. Emellett menetrendváltozások lesznek az R92 és REX92 vonalak Aspang Markt és Fehring közötti, valamint az R93 és REX93 vonalak Nagymarton/Mattersburg és Sopronkeresztúr/Deutschkreutz közötti járatain. A lezárás oka egy vasúti aluljáró építése - írta honlapján a volksgruppen.orf.at.

Az ÖBB, Alsó-Ausztria tartomány és Bécsújhely/Wiener Neustadt város közös projektje a forgalom áramlásának javítását és a biztonság növelését célozza. Julia Krutzler, az ÖBB munkatársa szerint a munkálatokra összesen mintegy 19 millió eurót fordítanak. Augusztus közepén – konkrétan 08. 11-én 19.30-tól 08. 16-án hajnali 4 óráig – fejeződnek be a munkálatok a hídon: ekkor ismét lesz vasúti pótlójárat Wiener Neustadt és Mattersburg között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában