Faluriport

2023.08.09. 08:00

Sokat fejlesztettek az elmúlt években - Kétszázötvenmillió forint érkezett Potyondra - galéria

A potyondi önkormányzat nagy gondot fordít a falu környezetének rendbetartására. Elég csak megnézni a temetőt, vagy a főteret, a községháza melletti parkot. Nem véletlenül neveztek be ismét a Virágos Magyarország programba sem. A munkában a helyiek is aktívak.

Cs. Kovács Attila

A potyondiak odafigyelnek környezetükre, mondta Molnár Vilmos polgármester. Fotók: Cs. Kovács Attila

Potyond az elmúlt három évben 250 millió forintos fejlesztési forrást kapott a Magyar Falu Programon keresztül. Molnár Vilmos polgármester részletezte: ebből mintegy 190 millió forintot az önkormányzat használhatott fel, a többit a katolikus templom felújítására, illetve a helyi kisbolt újraindítására utalta az állam. A községvezető sorolta a fejlesztéseket a Kisalföldnek.

- Legutóbbi beruházásaink között volt a Kossuth utca egy százötven négyzetméternyi járdaszakaszának térkövezése. Ez a rész a közút mellett van közvetlenül, forgalmas, így fontos volt, hogy rendbe tegyük. Nagy hangsúlyt fektettünk mindig a temetőnkre. Amióta a Magyar Falu Program elindult, erre a célra komoly forrásokat tudtunk fordítani. Felújítottuk a ravatalozót és a kerítést is. A faluban is sikerült a járdáink nagy részét karbantartani és az önkormányzati utakat is. Az úgynevezett Szélkertaljai út felújítása mellett még a közvilágítást is kiépítettük.

Napelemes rendszerrel, tehát áramköltséggel sem kell számolnunk. Nagy örömünk, hogy ötmillió forintból sikerült bővítenünk a játszóterünket is. Bekerítettük, nyertünk hozzá egy sportparkot, így egy modern parkot tudtunk kiépíteni. A Leader-program támogatásával még egy kemencét is építettünk oda, ami igazi közösségi tere lett a falunak. Használhatják családok, a községi rendezvényekhez is megfelelő helyszín. Egyébként nem csak a helyi gyerekek szeretnek ott játszani, hanem a környékről is jönnek hozzánk. Még egy fedett kiülőt szeretnénk építeni a kemencéhez-beszélt a beruházásokról Molnár Vilmos.

A polgármester hozzátette: a civil élet élénk a községben, működik a tűzoltó és a Potyond Jövőjéért Egyesület. Igénybe veszik az dók felajánlható egy százalékát és magánszemélyektől is komoly támogatásokat kapnak. Az önkormányzat idén 350-350 ezer forinttal segíti munkájukat.

- Ebben az évben is neveztünk a Virágos Magyarország programba, de nem csak emiatt szépítjük a falut. A helyiek aktívan résztvesznek a környezet rendezésében, saját portáik előtt is mindenki igyekszik rendet tartani, virágosítani. Sok munka van vele, de tavasztól őszik nagyon szép a falunk-jegyzete meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában