kisalfold.hu videó

2023.08.22. 11:03

Pro Urbe díjat kapott a hospice-ház megálmodója Mosonmagyaróváron - Videón a megható pillanatok

Díszközgyűlésen Pro Urbe díjjal tüntették ki dr. Bodnár Máriát, a megye első hospice-házának megálmodóját.

Mészely Réka

Dr. Bodnár Mária, az idei Pro Urbe díjas a felvételen Árvay István polgármesterrel.

Fotó: Mészely Réka

Igazán megható pillanatoknak lehettek részesei az idei Pro Urbe díj átadójának résztvevői. A város legrangosabb díjával ezúttal dr. Bodnár Mária belgyógyász, hematológus, klinikai onkológus munkáját jutalmazták. A hospice-ház alapítója Mosonmagyaróvár egészségügyi ellátórendszerének aktív szereplőjeként emberi példamutatással, hitelességgel, szakmai elkötelezettséggel végzett gyógyító munkája elismeréseként érdemelte ki a díjat. 
A kitüntetést Árvay István polgármester adta át a képviselők, korábbi Pro Urbe díjasok, testvérvárosok képviselői jelenlétében. 


– Mindig fontos nemcsak orvosnak lenni, de embernek is. Az a nagy ajándék, hogy mindig jöttek utánam, mindig voltak követőim. Hogy bármit elértem, vagy bárhol bárkit meggyógyítottam, az nem az én érdemem, hanem azoké, akik jöttek utánam. Ez így volt Szombathelyen, és így volt Mosonmagyaróváron – hangsúlyozta felszólalásában dr. Bodnár Mária, aki közel 45 évet töltött a gyógyítói pályán. Kiemelte: „Mindig olyan helyre kerültem, ahol segítőkre találtam!” 

Laudációt Bodó Zoltán atya mondott, aki felidézte az első találkozást a doktornővel, a Hospice Segítő Kéz Alapítvány és a hospice-ház születését, benne a sok küzdelemmel, ami az átadásig vezetett. Mindez köszönhető dr. Bodnár Mária kitartó munkájának, hogy sokat tett az álma megvalósításáért. Ugyan voltak kudarcok, de az intézmény működik, sokak segítségével. 

– Bátor, dinamikus, energikus, akinek vannak céljai, a tettek embere, a gyors megoldások híve, ösztönös vezetőként mutat utat – jellemezte a díjazottat a magyaróvári plébános. 
A főorvosról mint példaképről a hozzá közelállók is szóltak, Szalay Géza építészmérnök, a ház tervezője és dr. Antal-Varga Dóra hospice-ellátó orvos. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában