Rendkívüli közgyűlés

2023.08.31. 16:55

Olcsóbb lesz a parkolás Sopronban

A soproni képviselő-testület csütörtökön rendkívüli közgyűlést tartott, ahol többek között megszavazták, hogy olcsóbbak legyenek a parkolási bérletek.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A képviselő-testület elfogadta a fizető parkolás rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítását. Mindezt az indokolta, hogy a környező településekről sok munkavállaló jár Sopronba dolgozni, annak érdekében, hogy a város gazdaságához, működéséhez és fejlődéséhez hozzájáruljon. Ezért a rendelet oly módon módosították, hogy a jelenleg állandó soproni lakcímmel rendelkezők 50 százalékos kedvezményét kiterjesztik, és minden soproni és nem soproni magánszemély, egyéni vállalkozó és jogi személy egységes kedvezménnyel vásárolhat bérletet. Mint az előterjesztésből kiderült a kedvezményes árak az éves bérletekre vonatkoznak. 

Az új rendelet értelmében az 1. zóna 99 ezer, a II. zóna 72 ezer és a III. zóna 51 ezer forint lesz, míg a kombinált bérlet 126 ezer forint.

A közgyűlés elfogadta a Győri Kapu I-II. területét és az Apácakert városrészt érintő településterv módosítása kapcsán indított környezeti vizsgálat lezárását, amit az ott található telektömb fejlesztése indokolta. 

Módosították az Északnyugati városrész, Sopronbánfalva - Kutyahegy, Lőverek és a Délkeleti gazdasági terület Szabályozási Tervéről és Helyi Építési Szabályzatról szóló rendeletet, amit az IKEA Industry Magyarország Kft. kérelmezett annak érdekben, hogy beruházásokat és fejlesztéseket valósítson meg. 

A képviselő-testület elfogadta a GYSEV területét érintő településterv módosítása kapcsán indított környezeti értékelést, és a partnerségi eljárás lezárását. A vasút társaság célja, hogy több parkolót alakítson ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában