92 milliós beruházás

2023.08.22. 12:20

Nagybajcs új utakon: a Duna parti településen új külterületi utakat adtak át – Sok-sok fotó

A beruházás a falu déli oldalán élőknek és a környékbeli mezőgazdasággal foglalkozóknak is megkönnyíti a mindennapjait.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával, külterületi utak újultak meg nemrég a településen. Az új útszakaszokat kedden reggel adták át, a 87 millió forintos pályázati összeghez ötmillió forint önrészt is tett az önkormányzat.

A 06 és 014-es helyrajzi számú utak a falu déli oldalán futnak, mintegy megkerülve a települést. A község az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapnál pályázott külterületi út felújítására, azon 87 millió forintos támogatást nyert. Ehhez tett hozzá az önkormányzat további ötmillió forintot, így a teljes beruházás 92 millió forintból valósult meg.

A Honvéd út külterületi szakasza több mint hétszáz méteren új szerkezetet kapott, ami több rétegű murvázást, új aszfalt és kopóréteget jelentett. További négyszáz méterre pedig murvás réteg került a beruházás során.

– Azoknak, akik a település déli részén élnek, a közlekedés szempontjából nagy előnyt jelent az új út, sokuknak nem kell az amúgy is forgalmas, túlterhelt fő úton haladniuk. A külterületi szakasz mellett több mezőgazdasági terület is található. Az ott dolgozók a felújítást követően már nehézgépjárműveikkel is használhatják az új utat –fogalmazott beszédében Teilinger Imre polgármester.

Az elöljáró hozzátette: a település a jövőben is nagy hangsúlyt fektet a kül- és belterületi utak felújítására, a tervek szerint hamarosan a Kiserdő utca újulhat majd meg a községben.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: Nagybajcs az utóbbi három évben mintegy 450 millió forintot nyert különféle pályázatokon.

– A település fejlődik, az utóbbi években még nem lakták ezren, mostanra azonban a lélekszám elérte az ezerkétszázat. Egyre többen választják otthonuknak ezt a falut, fontos, hogy ők, akik itt élnek, megfelelő utakon közlekedjenek nap mint nap –fogalmazott a képviselő.

A hivatalos szalagátvágás és hordó gurítás mellett a résztvevők akrobatikus táncbemutatókat is megtekinthettek, a helyi gyermekek pedig szüleikkel együtt kerékpárjaikkal is birtokba vehették az új útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában