Helyi közélet

2023.08.10. 18:37

Miklósmajori „öreg” határőrök találkoztak Szárföldön

„Öreg” határőrök találkoztak a napokban Szárföldön. Bakodi László főszervező azokat látta vendégül, akik a miklósmajori határőrlaktanyában szolgáltak.

Kisalföld.hu

Közös fotó a bajtársakról a Delta szolgálati helynél állított határőr-emlékmű mellett.

A szárföldi Bakodi László minden évben találkozóra hívja azokat a bajtársait, akik katonaidejüket a kapuvár-miklósmajori laktanyában töltötték. A közelmúltban is megtartották a találkozót, aminek a kedvezőtlen időjárás miatt ezúttal a szárföldi kultúrház adott otthont. Az egykori határőrök természetesen „felmentek” a Hanságba is, hogy a helyszínen idézzék fel fiatalkoruk meghatározó hónapjait, élményeit.

– Akik miklósmajorban szolgáltak, egy nagy családhoz tartoznak, bármikor is voltak ott katonák – tartja Bakodi László. – Idén közel nyolcvanan jöttünk össze Szárföldön.

Bakodi László kiemelte: a társaságban megtalálták azt a bajtársukat, aki a legtöbb kapuszolgálatot adta a miklósmajori őrs fennállása során. Egészen pontosan 267 alkalommal volt „bakterszolgálatban” az ott töltött 24 hónap alatt, ami nem éppen a legkedvesebb elfoglaltsága volt a fiatal határőröknek. Az egykori miklósmajori katonák felkeresték régi őrhelyeiket és megnézték a most üresen álló laktanyát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában