Ötévente megtartják a találkozót

2023.08.08. 07:58

Ma is összetart a nyolc testvér Sopronkövesden

A Rácz családban erős az összetartozás érzése. Annak ellenére, hogy az ország különböző pontjain és az országhatáron kívül is élnek testvérek, ötévente összejön a nagycsalád.

Kisalföld.hu

Balról jobbra a testvérek: Rácz Ferenc, Lajos, Kálmán, Ilona, Géza, Sarolta, József és Mária. Fotó: Rácz család

A nyolcvanéves, Sopronkövesdről származó, jelenleg Sopronban élő Rácz Géza és testvérei nagyon összetartóak. Nyolcan vannak testvérek, a sorsnak hála mindannyian jó egészségnek örvendenek. Annak ellenére, hogy az ország különböző pontjain és az országhatáron kívül is élnek testvérek, ötévente összejön a nagycsalád. Ezeken a találkozókon több mint negyvenen vesznek részt, ahol közösen elevenítik fel az emlékeket, ünneplik a születésnapokat. 

Fotó: Rácz család

– Ötévente tartjuk a nagy Rácz család találkozót, a legutóbbi épp július másodikán volt. Szegénységben, de nagy szeretetben éltünk. Mindig támaszkodhatunk és számíthatunk egymásra, amiért rendkívül hálásak vagyunk. Hálával tartozunk a sopronkövesdi önkormányzatnak és a kövesdieknek is azért, hogy lehetővé teszik számunkra a találkozókat. Idén a kövesdi Alkotóházban gyűlt össze a család apraja-nagyja – mondta Rácz Géza. Igaz, hogy nyolcunk közül négyen élünk Sopronban, az egyik testvérem pedig maradt a szülői házban Sopronkövesden, de két testvérem Belgiumban lakik, egyikük pedig Veszprémben, így nem könnyű egy ekkora esemény megszervezése, nehéz olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelel. Végül a legfiatalabb testvérem felesége és az én nagyobbik lányom szervezték meg nekünk ezt a csodálatos, érzelmekkel teli találkozót – mesélte elérzékenyülve.

Szerencsére újra együtt lehettünk mindannyian, felidézhettük a régi szép emlékeket, beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Igazi öröm számunkra, hogy ennyi év után is együtt ünnepelhetett a család

– zárta a beszélgetést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában