Két kívánság

2023.08.19. 07:51

Fürdőszoba és modern kerekesszék kellene - Családi nap Acsalagon Sipőtz Daniért

Sipőtz Dani 17 éves fiatalember, Acsalagon él. Születése óta beteg. Vidám, kedves srác, aki tisztában vele, mi történik körülötte. Jótékonysági rendezvényt szerveznek a javára.

Cs. Kovács Attila

Bihari Rita (balról) mindent megtesz, hogy jól sikerüljön a nap, és segíthessen Daninak és szüleinek. Fotó: Cs. K. A.

Beteg, helybeli fiú javára tartanak jótékonysági rendezvényt Acsalagon. Szeptember 17-én egész nap várják az érdeklődőket, fellépőkkel, veterán- és hobbijármű-találkozóval, kézműves-foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal. Ott lesz például DJ Dominique, Tóth Tünde, Lakics Balázs, Grasics Anita, Csibész Tóth Miki, a szervezők tárgyalnak még a Delta együttessel, Pintácsi Vikivel, és nagy meglepetés lenne Sipőtz Daninak, ha Majka is elfogadná a meghívást. 

Sipőtz Dani ugyanis az a fiatalember, akin segíteni szeretnének. A rendezvény kezdeményezője Bihari Rita és Kajcsa Zsolt, támogatójuk Kemény Attila, a Dunakanyar Oldtimer Egyesület vezetője. A szervezést Rita vállalta magára. Ő az a gönyűi édesanya, akit a Kisalföld olvasói 2014-ben ismerhettek meg: súlyos beteg kisfia, Dominik utolsó hónapjait tette csodálatossá. Bakancslistát készített, hogy ami szépet csak lehet, megmutasson még a kisfiú­nak. Dominik sajnos meghalt, és anyukája azóta beteg, sérült gyerekeknek, bajba jutott családoknak segít. 

– Danika ma már tizenhét éves, szellemileg és fizikailag is sérült. Hat hónapra született, oxigénhiánnyal. Három műtéten van túl. Állandó felügyeletet, ellátást igényel – mondta a Kisalföldnek Sipőtzné Farkas Gizella, a fiú édesanyja. – Egyre nehezebb mozgatni, egyre nagyobb erőt igényel tőlünk is a gondozása. Fürdőszobát szeretnénk kialakítani Dani számára, ahol kényelmesebben, akadálymentesen mozgathatnánk. A másik nagy vágyunk egy állítós kerekesszék, aminek segítségével fel tudjuk állítani, mert egyedül emelgetni már nem nagyon tudjuk. Mindkét vágyunk komoly forrást igényel, de ha csak az egyik teljesül, mi már boldogok leszünk. Nagyon várjuk a rendezvényt, és hálásak vagyunk a fellépőknek és főleg Ritának, hogy ennyit fárad értünk. 

Danit nagy család veszi körül, szerető szülők, testvérek és rokonok. Sokat foglalkoznak vele, jár hozzá masszőr is, hogy lazítsa izmait. Napközben tévét néz, zenét hallgat. Nagyon szereti a kortárs művészeket, szülei próbálják minél több programra, például koncertekre elvinni. Olyankor nagyon boldog, ha a fellépők közelébe jut és fényképezkedhet velük. Nagyon készül szeptember 17-re is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában