Balesetveszélyes volt

2023.08.01. 11:10

Burkolatfelújítás a kapuvári Vasút soron

A Vasút soron dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai Kapuváron. Egy évek óta kért beruházás valósul meg az utcában. A fejlesztés a múlt héten kezdődött és 510 méteres területet érint.

Kisalföld.hu

Új burkolatot kap a Vasút sor. A régi már balesetveszélyes volt. Fotó: Ivánkovics József

Régóta várták a kapuváriak, hogy felújítsák és új burkolatot kapjon a Vasút sor. A fejlesztés a múlt héten megkezdődött, és rövidesen átadják a szakaszt az arra járóknak. A Rákóczi utcától a vasútállomásig teszik rendbe az elhasználódott és balesetveszélyes utat. 

– Az út első 510 méteres szakasza tartozik a Magyar Közút úthálózatába, ennek felújítása történhet most meg, megközelítőleg a vasútállomás épületéig. A felújítást társaságunk saját erőforrásokkal végzi, amelynek költsége körülbelül 41 millió forint. Az aszfaltburkolat-­építés ideje alatt váltakozó irányú forgalomkorlátozásra kell számítani, amely kismértékű menetidő-növekedést jelent. A csatlakozó utcáknál a géplánc elhaladása, illetve az előírt technológiai idő letelte után lehet használni a csomópontot. A felújítási munkáknak a forgalom korlátozásával járó része rövid idő alatt megvalósul, így terelőút kijelölésére nem volt szükség, a város úthálózata nem is tette ezt lehetővé – közölte kérdésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában