Száztizenhárom frissdiplomás

2023.07.09. 10:29

Végzősöket és dékánt is búcsúztattak Mosonmagyaróváron

Száztizenhárom frissdiplomás érkezett újabb mérföldkőhöz: őket többek között dr. Szalka Éva, az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar dékánja köszöntötte, akit szintén elbúcsúztattak.

Mészely Réka

Dr. Szalka Éva dékánként utoljára adott át diplomákat a magyaróvári karon végzett hallgatóknak. Fotó: Mészely Réka

Száztizenhárom hallgató vehetett át tegnap diplomát a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán. A diplomaátadó ünnepségen először dr. Szalka Éva, a kar dékánja fogalmazta meg útravaló gondolatait. Kiemelte a diploma mögötti tudás és készségek fontosságát, kívánta az itt végzetteknek, hogy fejlesszék azokat továbbra is.

Dr. Szalka Éva boldog szakmai karriert kívánt a hallgatóknak, s mint mondta, a végzettség valaminek a kezdete, tudásukat nap mint nap kell majd bizonyítaniuk. Kérte friss diplomás kollégáit: legyenek büszkék az itt szerzett diplomára. Dr. Kovács Attila, a nemzetközi kapcsolatok dékánhelyettese az idegen nyelvi képzésben részt vevő hallgatókat angolul köszöntötte.

Iváncsics János, Mosonmagyaróvár alpolgármestere gratulált, és köszönetét fejezte ki a végzős hallgatóknak, akiket a hagyományokhoz híven a város tiszteletbeli polgáraivá fogadott. A végzős hallgatók eskütétele után dr. Szalka Éva átadta a diplomákat, utoljára a kar vezetőjeként, míg Iváncsics János a Tiszteletbeli Polgár címet igazoló okleveleket.

Az egyetemi hallgatók nevében Horváth Gábor Zsolt, a kari hallgatói önkormányzat elnöke és Szűcs Zsanett a végzett mérnökök nevében elevenítette fel az egyetemi évek felejthetetlen élményeit. Kovács-Csomor Zsolt, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke a végzett hallgatókat üdvözölte a gazdászok körében. Megható pillanatoknak is részesei lehettek a jelenlevők: megköszönték dr. Szalka Éva leköszönő dékán áldozatos munkáját, akinek helyére dr. Tóth Tamás lép hamarosan.

Dr. Szalka Éva dékánként utoljára adott át diplomákat a magyaróvári karon végzett hallgatóknak. Fotó: Mészely Réka

Horváth Gábor Zsolt Pro Auditoribus díj oklevelet adott át Mohari Laura Anna élelmiszermérnöknek és Szalkai-Tóth Leila növényorvosnak, emléklapot Hanzli Levente László vidékfejlesztési agrármérnöknek, Nagy Kristóf és Pethő Marcell osztatlan agrármérnököknek, valamint Reider Virág Zsófia élelmiszermérnöknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában