Tárca

2023.07.08. 11:40

Pénztári dilemma

Mohay Gábor

Fotó: MW-archívum

Fotó: Huszár Gábor

Az élelmiszer-áruház „műsorközlője” gyakran jelzi, hogy a gyorsabb áthaladás érdekében igénybe vehetők az önkiszolgáló pénztárak. De a magyar vásárlók még mindig kevésbé kedvelik a gombok nyomogatását, inkább sorban állnak, latolgatva, melyik hagyományos kasszánál végezhetnek hamarább. Ez azonban kockázatos, gyakran fordul elő elakadás a fizetések menetében.

Kiderülhet, hogy a néni elnézte az akciós árat, a drágább termékre már nem tart igényt. A kiszakadt csomagolású árut cserélni, arra pedig várni kell. Rosszul számította ki a pénzét valaki, néhány tételt töröltetnie kell kosara tartalmából: tanácstalanul álldogál, a korrigáláshoz kell az üzletvezető is. Váltás is lehetséges, pénztárzárással, pénztároscserével.

Jöhet egy kollegina, ebédje apró tételeit egyenként ütik be, esetleg az előtted fűkaszát vevőnek feltétlenül garanciapapírra is szüksége van – mindez időrabló tényező. Előny csak akkor lehetséges, ha az előtted nagybevásárlást tartó észreveszi, hogy két zsemlével árválkodsz, megsajnál, és előreenged. Nem túl gyakori eset… 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában