Vasúti közlekedés

2023.07.15. 19:21

Erre figyeljen ha vonattal közlekedne - Menetrendi változások Győr-Moson-Sopronban

Érdemes tájékozódni indulás előtt - írta a menetrendi változásokról a MÁV.

Kisalföld.hu

A GYSEV Szombathely–Kőszeg vonalán július 31-től augusztus 5-ig a vonatok helyett -módosított menetrend szerint - pótlóbuszok közlekednek pályakarbantartás miatt.

A német vasút vonalain végzett pályafelújítási munkák miatt július 27-ig a Nyugati pályaudvarról 7:29-kor induló Hungária EuroCity (EC 172) csak Berlin Hbf állomásig közlekedik. Berlin Hbf (19:38) és Hamburg-Altona (21:40) állomások között az ICE 504-es vonat vehető igénybe.

Július 28-ig a Nyugati pályaudvarra 20:28-kor érkező Hungária (EC 173) csak Berlin Hbf és Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedik. Hamburg-Altona (05:55) és Hamburg Hbf (06:07) között az S 3 (S-Bahn), Hamburg Hbf (06:17) és Berlin Hbf (08:20) között az ICE 505-ös vonat vehető igénybe.

A német vasút vonalain végzett pályakarbantartás miatt július 22-én a München Hbf. állomásról menetrend szerint 9:29-kor induló rjx63-as nemzetközi vonat csak Salzburg Hbf. és Budapest-Keleti pályaudvar között közlekedik. München Hbf. (08:37) és Salzburg Hbf. (10:42) között a 79011-es számú vonat vehető igénybe. Július 23-án a Keleti pályadvarról 11:40-kor induló rjx64-es járat csak Salzburg Hbf. állomásig közlekedik. Salzburg Hbf. (17:15) és München Hbf. (19:17) között a 79038-as vonat vehető igénybe.

Az osztrák vasút (ÖBB) hálózatán a Parndorf és Nickelsdorf közötti pályaépítési munkálatok, valamint Zurndorf megállóhely peronátépítése miatt július 30-ig jelentősen változik a Győr és Ausztria közötti EuRegio vonatok mentrendje. A vonatok többsége helyett Hegyeshalom és Parndorf között pótlóbusz közlekedik. A pótlóbuszok a vonatokhoz képest jelentősen korábban indulnak, illetve később érkeznek Hegyeshalomba, ezért az itteni csatlakozások nem biztosítottak, a magyarországi szakaszon az EuRegio vonatok a megszokott menetrend szerint közlekednek.

A pótlóbuszok Ausztriában Parndorf állomásig vagy Parndorf Ort vasúti megállóhelyig közlekednek annak függvényében, hogy a Bécs felé továbbközlekedő vonat melyik állomásról indul. A bécsi vonatok és a pótlóbuszok között az átszállást biztosítják.
A pótlóbuszok megállói, valamint a részletes menetrend az alábbi linken érhető el

A korlátozás ellenére a teljes útvonalukon közlekedő EuRegio vonatok nem állnak meg Zurndorf megállóhelyen.

A pályaépítési munkák folytatásaként július 31-től augusztus 26-ig több Győr-Bécs közötti EuRegio vonat Zurndorf megállóhelyen nem áll meg, ezért ezeknél a járatoknál Parndorf Ort és Zurndorf között pótlóbusz közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában