Balatoni nyár 2023

2023.06.22. 16:03

Változott a menetrend – Mutatjuk, hogyan utazhatunk nyáron a Balatonra busszal Győrből és Sopronból

Az elmúlt napokban többször írtunk arról, hogy 2023. június 17-től, szombattól milyen buszmenetrendi módosítások léptek életbe Győr-Moson-Sopronban.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: Volánbusz

  • Több tucatnyi újdonság lépett életbe a helyközi buszközlekedésben Győr-Moson-Sopronban június közepétől, a részleteket ide kattintva olvashatják.
  • Most a jelentősebb országos távolsági autóbuszjáratokról és a hozzájuk kapcsolódó helyközi autóbuszmenetrend-módosításokról számolunk be.

Sopronból Fonyódra

A nyár újdonsága a tanszünetben naponta közlekedő Sopron – Sárvár – Sümeg – Balatongyörök – Keszthely – Fonyód gyorsjárat. A járat Sopronból 8 órakor indul, a sárvári termálfürdőig településenként egy-egy megállóhelyen megáll, majd Sárvártól Balatonedericsig csak Sümegen. Visszaindulás Fonyódról 17:35 órakor, érkezés Sopronba 21:18 órakor.

Módosult a Sopron-Balatonfüred vonal

Jelentős módosulás történt a Sopron – Csorna – Pápa – Veszprém – Balatonfüred vonalon is. A járatok ugyanis egységesen a fertőszentmiklósi buszváróterem érintésével közlekednek.

A Sopronból 5:40 órakor Balatonfüredre induló járat kivételével valamennyi járat indulási ideje megváltozott, vagyis a korábban Sopronból 14:30 és 16:40 órakor startolt járatok most 11 és 15 órakor indulnak. Így átvették az előző menetrendben 11 és 15 órakor Sopronból Győrbe induló járatok feladatát is Soprontól Csornáig.

Csorna és Győr viszonylatában a közvetlen továbbutazási lehetőség biztosított lesz. A Balatonfüredről Sopronba induló járatok Balatonfüred és Veszprém viszonylatában egységesen Alsóörs – Balatonalmádi útvonalon közlekednek.

A Balatonfüredről korábban 5:15 órakor Sopronba induló járat 4:30 órakor indul az új menetrend szerint, Veszprémben 28 percet várakozik, Pápa és Sopron viszonylatában csak a hírünk elején jelzett fertőszentmiklósi útvonal-módosításra kell készülni.

A Balatonfüredről korábban 6:55 órakor Sopronba indult járat 8:35 órára módosult, Csornáról 11:40 órakor közlekedik tovább Sopronba; átvéve az előző menetrendben Győrből 11 órakor Sopronba indult járat feladatát.

A Balatonfüredről korábban 15:15 órakor Sopronba indult járat most 14:35 órakor rajtol, Veszprémbe 15:25 órára érkezik és 15:30 órakor folytatja útját tovább. Csornára 17:46 órára, Sopronba 19:15 órára érkezik. A járat korábbi indítása miatt közlekedik a Győrből 16:50 órakor Fertődön át Sopronig közlekedő járat is naponta. A járat munkanapi Fertőszentmiklóson történő áthaladását a Balatonfüred – Soproni járat közelsége nem indokolja.

Győrből a Balaton fővárosába

A Győr és Balatonfüred viszonylatában közlekedő járatok a Győrből 19:40 órakor induló kivételével egységesen Veszprém – Balatonalmádi – Alsóörs útvonalon, míg a Balatonfüredről Győrbe induló járatok 9:35 órától kezdődően Alsóörs – Balatonalmádi – Veszprém útvonalon közlekednek. Veszprém – Győr viszonylatában a menetrendjük változatlan maradt.

A déli part és a Badacsony is elérhető

A nyári tanszünetben naponta 7 órakor újra közlekedik a Győr – Siófok – Szántód gyorsjárat, amely Szántódról 16:30 órakor indul vissza és Győrbe 20:15 órára érkezik. A Győrből jelenleg naponta 9:30 órakor Győr – Pápa – Tapolca – Badacsony – Révfülöp útvonalon közlekedő autóbuszjárat a nyári tanszünetben naponta Győr – Pápa – Ajka – Nagyvázsony – Zánka – Tihany – Balatonfüred útvonalon közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában