Köszöntönet az egészségügyben dolgozóknak

2023.06.30. 13:50

Semmelweis-napi elismeréseket adtak át Tatán

205 évvel ezelőtt, 1818. július 1-jén született Budán Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője, a magyar orvostudomány egyik legnagyobb alakja.

kisalfold.hu

Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy napja is egyben, melyhez kapcsolódóan Tata önkormányzata minden esztendőben köszönetet mond az Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház orvosainak és dolgozóinak, a városban és vonzáskörzetében dolgozó orvosoknak, a házi-, gyermek-, fogorvosoknak és munkatársaiknak, a védőnőknek, a mentőszolgálat közösségének, a gyógyszertárak gyógyszerészeinek és kollégáinak, a tatai gyógytornászoknak és a helyi egészségügy valamennyi dolgozójának. 

Michl József polgármester, Kaposi Melinda, Bartáné Fischer Viktória és Neuberger József jubiláló egészségügyben dolgozók.

Michl József polgármester ünnepi beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki térségünkben és városunkban az egészségügy területén vállal feladatot. – Nehéz minden esztendőben újat mondani köszönetnyilvánításként, hiszen vannak az életünkben olyan visszatérő ünnepi alkalmak, amikor évről évre találkozhatunk és hálát adhatunk a Teremtőnek, valamint egymásnak, így most azok nevében mondok köszönetet önöknek, akik ezt nem tették meg. A magyar egészségügy napja alkalmából azt kívánom, hogy Semmelweis Ignác példája vezessen minket tovább az önzetlenség, a jóindulat és a tenni akarás felé, és hogy minden gyógyító megtalálja és megőrizze a lelki egészségét, egyensúlyát, amely elengedhetetlenül fontos része hivatásuknak, munkájuknak. 

Az eseményen külön köszöntötték azokat az egészségügyi dolgozókat, akik 2023-ban jubileumi évfordulót ünnepelnek: Neuberger Józsefet, a tatai mentő­állomás munkatársát, volt vezetőjét, aki 40 éve dolgozik az egészségügyben; Bartáné Fischer Viktória védőnőt, aki 35 éve dolgozik az édesanyákért, a gyermekekért, a családokért; s Kaposi Melinda védőnőt, aki pedig 30 éve végzi feladatait a védőnői szolgálat kötelékében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában