Kompenzáció

2023.06.28. 15:30

Rezsitámogatás a soproni önkormányzattól

Rendkívüli támogatást nyújt a soproni önkormányzat azoknak a családoknak, akik önkormányzati tulajdonú társasházházakban élnek és házközponti fűtéssel rendelkeznek, ugyanis a korábbi fűtésszezonban ők kimaradtak a rezsicsökkentésből.

Papp Fanni

Forrás: Pexels

A kialakult energiaválság miatt magasabb számlákat kell fizetni, azonban az állam törekszik a rezsicsökkentésre. A házközponti fűtéssel rendelkező épületekre kiadott számlák esetében a kormány a kedvezményt 2023. január elsejétől érvényesítette. A soproni közgyűlés június 22-én pedig megszavazta, hogy a köztes időre vonatkozóan a házközponti fűtéssel rendelkező, önkormányzati lakóingatlanok bérlőinek visszamenőleg, rendkívüli 50 millió forinttal támogatást nyújt.

- Az energiaválság jelentős kiadásokat jelentett azoknak a soproni családoknak, akik önkormányzati tulajdonú társasházházakban élnek és házközponti fűtéssel rendelkeznek. Ezen családok a jogi akadályok miatt még kimaradtak a magyar kormány által biztosított rezsicsökkentésből a korábbi fűtési szezonban. Az a célunk, hogy ezt kompenzálva őket is megvédjük az elszabaduló energiaáraktól - hangsúlyozta Farkas Ciprián polgármester.

A közgyűlés döntéséről levelet is kaptak az érintettek a polgármestertől, melyben többek között az áll, hogy a Sopron Holding munkatársai fogják felkeresni a családokat a város által biztosított rezsitámogatás folyósítása érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában