Rendezték a zöldterületet

2023.06.15. 10:37

Megújult az esztergomi bazilika előtti tér

Hernádi Ádám polgármester tájékoztatása szerint a munkálatok során 7300 négyzetméteren rendezték a zöldfelületeket, a felhajtó rámpa két oldalán virágokat és 15 fát ültettek, öntözőrendszert építettek ki, 18 új padot helyeztek el, korszerűsítették az elektromos hálózatot, valamint megújították a közvilágítást. Emellett Tourinform-irodát is telepítettek a tér közelébe.

kisalfold.hu

A több mint 300 millió forint értékű állami támogatással megvalósult projektet az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-vel konzorciumban valósította meg. A Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese az átadáson elmondta, hogy az év első négy hónapjában az előző évhez képest 48 százalékkal több külföldi turista látogatott el Esztergomba. Suhajda-Molnár Anikó hozzátette, a város szálláshelyei tavaly 114 ezer vendéget és 243 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezzel pedig Esztergom volt a második legnépszerűbb turistacélpont a térségben. A 2023-as nyári hónapokra eddig 41 ezer vendégéjszakára érkezett be előfoglalás Esztergomban, amelynek 80 százaléka belföldi. 

Több mint 300 milliós keretből szépült meg a bazilika előtti terület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában