Fődíj egy Škoda Fabia

2023.06.22. 13:07

Közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendeztek Tatabányán

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága szakmai támogató partnereivel együtt idén is meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. Az országos verseny fődíja egy Škoda Fabia személygépkocsi.

kisalfold.hu

A területi versenyre a nevezés már lezárult, jelenleg már a versenyidőszakban, annak is a legvégén járnak a családi csapatok. Június 17-én Tatabányán, a területi versenyen volt az utolsó lehetőség arra, hogy a részt vevő családok kiharcolhassák az országos döntőben való részvétel jogát. 

Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredestől, a KEVRF közlekedésrendészeti osztályvezetőjétől megtudtuk, a vetélkedőre 19 család regisztrált és még néhányan a helyszínen kaptak kedvet az induláshoz. Alapjában véve legalább egy 6–17 év közötti gyermeknek kellett a családi csapatban lennie. A közlekedő családok autós ügyességi gyakorlati feladatokban, a kerékpáros-szlalompályán, KRESZ- és elsősegélynyújtás-tudásukról adtak számot gyakorlatban és elméletben. Tudomásuk szerint Komárom-Esztergom vármegyei győztese még nem volt a „Közlekedik a család” játékos közlekedésbiztonsági vetélkedőnek. 

A Kiss család már negyedik alkalommal nyerte meg a területi versenyt, megelőzve az Oláh és a Tóth-Angyal családot, és bejutottak az országos döntőbe. 

A 3. helyezett Tóth-Angyal Ádám és édesapja, Dániel a kerékpáros ügyességi feladatot beszélik meg.

A „Közlekedik a család” országos vetélkedő döntőjét szeptember 8–10. között Budapesten rendezik meg. A legügyesebb családé lehet egy új Škoda Fabia személygépkocsi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában