Ez történt

2023.06.28. 21:00

Erről írtunk 10, 20, 40 éve - Gyilkosság, legjobb borok és felvásárlási láz Győr-Moson-Sopronban

Erről írt a Kisalföld június 28-án

10 éve – Prostituáltgyilkosság: az ítélet 12 év

Tizenkét év börtönt kapott tegnap jogerősen a férfi, aki a törvényszék szerint egy csavarkulccsal leütötte és megfojtotta a róla mintegy 10 milliót lehúzó, 23 éves prostituáltat a győri Babits Mihály utcában tavaly októberben. Dr. Köszler Ferenc tanácsa a középmérték közelében határozta meg P. Ferenc büntetését, akire az emberölés és a kifosztás miatt 5-től 20 évet lehetne kiszabni.

20 éve – A megyei borok legjobbjai

A megyénkben készült legjobb fehér- és vörösborokat kóstolhatták meg azok a termelők, akik tegnap részt vettek a Pannonhalmi Főapátságban rendezett borkonferencián. A szakmai tanácskozás ugyanis a térség borversenyéhez kapcsolódott.

40 éve – Felvásárlási csúcs a bogyós gyümölcsből

Nemcsak az aratást hozta előbbre a korai nyár, hanem a bogyós gyümölcsök szedése is előbb kezdődött. A szamóca már elfogyott a parcellákról, június közepén pedig a málna és a ribiszke felvásárlása kezdődött. A hét végén várható málnából és ribiszkéből is a felvásárlási csúcs. A bogyósgyümölcsök felvásárlási ára csökkent az elmúlt évekhez viszonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában