Kiadós reggeli

2023.06.24. 13:18

510 tojásos rántottából reggeliztek Dunakilitin és megszépült a faluház is - fotók, videó

A Péter-Pál napi falunap keretében, szombaton adták át a két pályázatból és önkormányzati forrásból, közel százmillió forintból megszépült faluházat.

Mészely Réka

Óriás rántotta - Fotó: Kerekes István

Majd százmillió forintból újították fel a dunakiliti faluházat, melyet szombaton adtak át ünnepélyes keretek között. Kovács Andorné polgármester tájékoztatása szerint: előbb a TOP Plusz keretében pályázott sikeresen a település 47,6 millió forintra, melyet fűtés-korszerűsítésre, nyílászárócserére és homlokzatszigetelésre fordítottak, majd a Magyar Falu Program keretében nyert 27,8 millió forintból a vizesblokkok, a bejáratok, a beltéri ajtók újultak meg, mindkét projekthez önrészt is tett hozzá az önkormányzat.

A faluház megszépülését a helyi óvodások előadásával, szavalattal és a Dunakilitiért Egyesület, Rajka és Feketeerdő Egyházközség Vegyeskarának fellépésével ünnepelték.

– Dunakiliti újabb értékkel gazdagodott – hangsúlyozta Kovács Andorné, kiemelve, hogy e két projekt mellett egy harmadik beruházást is átadnak ezúttal. 110 millió forintból három utcában 1387 méteren újult meg a csapadékvíz-rendszer. A faluvezető a tervekről is szólt: az utak és járdák felújítása mellett a Feketeerdő-Dunakiliti közti szakasz korszerűsítéséről, az új Duna-hídhoz vezető kerékpárútról, a fiataloknak telkek kialakításáról és az idősekről való gondoskodásról.

Németh Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a területfejlesztési keretről helyben dönthettek, így a valóban legfontosabb fejlesztésekre tudtak fordítani támogatásokat.

– A most átadott két beruházást a környezetvédelem kapcsolja össze – emelte ki Németh Zoltán, megjegyezve, hogy a faluház energia-korszerűsítése mellett minőségi, szép környezetben lehetőséget nyújt a közösségépítésre.

Az átadót követően különleges reggeli is várta a vendégeket: rántotta, 510 tojásból a Dunakilitiért Egyesület jóvoltából, vacsorával pedig az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Vöröskereszt Helyi Szervezete, a Dunakiliti Községi Sport Egyesület, a "Sólyom" Láng Rudolf Vadász Egyesület, a Dunakiliti Színjátszók Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az "Őszidő" Nyugdíjas Klub készül.

A falunap szombaton délután 3 órától a sportpályán folytatódik gyermekprogramokkal, finomságokkal, színpadi produkciókkal, este tűzijátékkal, a Megapolis Omega Emlékzenekar koncertjével, nosztalgia diszkóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában