109 milliós zöldfejlesztés Papréten

2023.05.08. 20:39

Videón mutatjuk, hogyan újul meg a közkedvelt park Sopronban + galéria

A felújítás során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a helyiek és a turisták a szabadidejüket a természetközeli parkban töltsék majd Sopronban.

Papp Fanni

Két másik közpark mellett megújul a soproni Paprét, melynek munkálatai már javában folynak.

  • Elkezdődtek a tereprendezési munkálatok a Papréten, amely a soproni önkormányzat a „Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” című projekt keretében újítanak fel kormányzati támogatással mintegy 109 millió forintból.
  • A felújítási munka várhatóan 5 hónapot vesz majd igénybe.
  • A kivitelezést a Paprét esetében is STRABAG Generálépítő Kft. végzi.

A Magyar Építők beszámolójából kiderül, a Papréten megújul a parkon áthaladó járda, új sétányok épülnek. Továbbá rendezik a Holokauszt-emlékmű környezetét, tér kialakításával a parkoló autók visszaszorításával.

Tizenegy támlás padot és négy hulladékgyűjtő edényt helyeznek ki. Szükséges két fa kivágása, de a területen elültetnek tizenkét lombos fát a több, mint hatszáz lombhullatót és közel ezer örökzöld cserje mellett. Bő ötszáz egynyárit és több, mint ezeregyszáz egynyári növényt, virágot telepítenek majd. A zöldfelületek fenntartását az automata öntözőrendszer biztosítja a későbbiekben.

A papréti parkolóhelyek vonatkozásában 99 várakozóhely kerül kialakításra vagy lesz megújítva, beton térkő és aszfalt burkolatok alkalmazásával. Víznyelőt építenek be, beton szegélyt telepítenek, burkolati jeleket festenek és közlekedési táblákat helyeznek el. A parkolót várhatóan júniustól augusztus végéig nem lehet majd használni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában