Falu a Városban

2023.05.24. 12:41

Városi gyermeknap a tatabányai Csónakázó-tónál

Május utolsó vasárnapja a gyermekéké, ekkor tartják minden évben a Nemzetközi Gyermeknapot, amelyet 1920-ban Törökországban ünnepeltek meg először.

Kiss T. József

Tatabányán az idén a korábbiakhoz képest új helyszínen, a Csónakázó-tónál lesz a Városi Gyermeknap a  Vértes Agorája szervezésében. A gyermeknap fő tematikája a Falu a Városban címet viseli, e köré szervezték a programokat a Vértes Agora munkatársai.

A programok vasárnap délelőtt 10 órától este 7 óráig tartanak. A  „főszereplők” a  gyerekek lesznek, akik   háziállatokkal, a falusi életmóddal, a növényekkel, mezőgazdasági gépekkel  ismerkedhetnek meg. Persze lesznek hagyományos programok is, többek között gyermekkoncertek Gryllus Vilmossal, Mihályi Rékával, táncház, falusi erőpróbák, folyamatos aktivitások, baromfiudvar, pedálos mini munkagépek, agyagozás, arcfestés, patkó készítés, hinták  és csónakázás a Csónakázó-tavon. A programok ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában