Ünnepi szentmise

2023.05.08. 12:00

Százéves a szeretet kápolnája Röjtökmuzsajon

Ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap Röjtökmuzsajon a Lourdes-i Szűz Mária tiszteletére felszentelt „Muzsaji” kápolna centenáriumi ünnepsége.

kisalfold.hu
A 100 évvel ezelőtt felszentelt kápolnát a helyi közösség gondozza.

100 évvel ezelőtt Vargha Jánosné született Szigethi Julianna egyetlen fiának az I. világháborúból való hazatérése után hálából, teljes vagyonának feláldozásával építtette meg a kápolnát. Az anyai szeretet csodálatos példája anyák napján különösen mélyen érintette meg az ünnepi szentmise résztvevőit. A 100 évvel ezelőtt felszentelt kápolnát a helyi közösség példás összefogással gondozza. A Lourdes-i jelenés évfordulóján és május első vasárnapján tartott szentmisékre sokan látogattak el, öröm, hogy egyre több fiatal arcot is látni.

Az ünnepi szentmisét követően csordulásig megtelt a közeli vendéglő, melynek különtermében bemutatták dr. S. Kárpáti György által készített „A szeretet kápolnája” című filmet, melyben a helybeli idősek mesélik el a kápolna építésének példaértékű történetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában