Rejtélyes telefonhívás

2023.05.07. 09:58

Negyed évszázad után újra felmerült, hogy nem az elítélt Tánczos Gábor gyilkolt Körmenden

Jelentkezett egy férfi, aki állítja, egy ismerőse tudja, ki követte el 1998. április 1-jén a körmendi gyilkosságot. A családban a remény, a körmendiekben a félelem ébredt fel újra.

kisalfold.hu

A Tánczos-per iránt anno nagy volt az érdeklődés .

Forrás: vaol.hu

Az egész országot felkavarta a szörnyű tragédia, ami 1998. április elsején történt: egy 11 éves kislány holttestét találták meg egy körmendi társasházban. Az ügyben ítélet is született, Tánczos Gábort 2002 februárjában jogerősen jogerősen elítélték gyilkosságért. 2008-ban szabadult. Jelentkezett egy férfi, aki állítja, egy ismerőse tudja, ki követte el valójában a gyilkosságot.

Somos Zoltán budapesti ügyvéd a vaol.hu-nak megerősítette, a közelmúltban valóban kapott egy telefonhívást. A férfi azt mondta neki, egy ismerőse tudja, ki ölte meg valójában H. Zsófiát Körmenden. Rákos beteg, és mielőtt meghal, szeretné bevallani tettét.  

- Húsz éve látom el a gyilkosságért jogerősen elítélt Tánczos Gábor jogi képviseletét. A két évtized alatt tucatnyi hasonló ilyen telefonáló volt – tette hozzá. – Mindegyikről bebizonyosodott, hogy teljesen alaptalanok voltak. Nagy a gyanú, ez is ilyen. Perújítást akkor lehet kérvényezni, ha az jogerősen lezárt büntetőügyben új tény, körülmény merül fel. Mire alapozva tehetnénk ezt meg? Ebben az esetben a telefonálónak lenne kötelessége a hatósághoz fordulni. A rendőrségen részletesen kifaggatják majd. Számíthat olyan kérésekre, hogy miért most jelentkezett, miért várt ilyen sokáig? Ha valóban ő az igazi elkövető, akkor miért nézte végig az eljárást, aminek végén egy ártatlan ember került börtönbe? - tette fel a kérdést az ügyvéd.

A vaol.hu videós riportot készített a Rába-parti városban, ahol helyiek mondják el a véleményüket az esettel kapcsolatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában