Soproni találkozó

2023.05.02. 20:18

Együttműködnek a művészeti iskolák

Elindult az evangélikus alapfokú művészeti iskolák együttműködése.

kisalfold.hu

A Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI meghívására első alkalommal érkeztek Sopronba április 28-án az intézmények képviselői, hogy közös rendezvény keretében zenével, tánccal, színjátékkal és képzőművészeti kiállítással ünnepeljenek a magyar művészetoktatás napja alkalmából. Az esemény helyszínei a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjának rendezvényterme és a Hunyadi-iskola aulája voltak.

A résztvevők reményei szerint ezzel az eseménnyel a Magyarországon működő evangélikus alapfokú művészeti iskolák közötti hosszú távú szakmai együttműködés indult el, ahol a szereplők megoszthatják egymással a jó gyakorlatokat, a tapasztalatokat, de akár feltérképezhetik a közös fellépések és kiállítások lehetőségeit is. Az intézmények fontosnak érzik az értékközösség vállalását és kifejezését.

A résztvevő iskolák: a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola, a szervező Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI, továbbá a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium voltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában