kisalfold.hu podcast

2023.05.05. 06:22

Az íz és a fürdőélmény kéz a kézben jár Győrben - Hallgassa meg!

Az utolsó simításokat végzik a június 17-én nyíló győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőben. A Kisalföld Podcast vendége volt a fürdőkomplexum ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre, akitől számos újdonságot tudtunk meg. - Festünk, térkövezünk, burkolunk és már a zöld területek kialakítása is zajlik. A műszaki munkák befejezésével elkezdjük a tesztüzemet a hónap végén - mondta.

Simon Roberta

Kovacsics Imre

A győri Rába Quelle 11 medencéje az élményfürdővel további tízzel nő. - Nemcsak újak épülnek, a régi medencéink is megújulnak egytől-egyig. Teljesen új burkolatot és külsőt kapnak, miközben a klasszikus gyógyfürdő kínálat sem marad el. Amikor megálmodtuk az új medencéket, fontos volt, hogy mindegyiknek legyen egyedi, tematikus funkciója. Lesz amelyik a golyóstoll feltalálójának vagy éppen a kapuvári lápi fiúnak állít emléket - fejtette ki Kovacsics Imre ügyvezető igazgató.

Hallgassa meg itt!

A fürdő területén végighúzódó árvízvédelmi töltésben is megláttuk a lehetőséget, hozzáépítettünk egy 250 fős befogadó képességű lépcsőzetes, teraszos, panoráma medence együttest. Itt ibizai beach hangulatban várjuk a vendégeket és a vízben is elfogyaszthatják a kedvenc koktéljaikat. Itt a szórakozáson lesz a hangsúly, de pihenni érkezőkre is gondoltunk - emelte ki Kovacsics Imre.

Az új szaunavilágot úgy álmodták meg, hogy szakítottak a hagyományos, skandináv típusú, lambériás formavilággal. Itt a japán kultúrával találkozhatnak majd. A falakon szimbolizáljuk a lehulló cseresznyevirágot és a gésák világát. A 26 fős szaunáinkban rendszeres, természetes illó olajos felöntéseket tartunk. Az ázsiai hangulat mellett megjelenik a Moulin Rouge, ugyanis olyan szintű szolgáltatást kínálunk a társaságoknak, ami talán csak a világ legjobb szállodáiban érhető el.

Nemcsak a medencéket, a szaunákat és az élményelemeket alakították ki tematikusan a világ egyetlen 7 tengericsillagos fürdőjében, hanem a gasztronómiai kínálatot is.

- Ez az a hely, ahol jól elfér egymás mellett a garnélarák és az ecetes hal, a Black Angus és a bécsi borjú, de a szaké és a koktél is - hangsúlyozta a fürdőigazgató.

- A gasztronómia területén is magasra emeljük a lécet. Legalább 160 fő fog dolgozni a fürdő területén, ebből 65-70-en felelnek a gasztronómiai részlegért közöttük 20-22 szakács - tette hozzá. Ennyi profi szakember el is kél Győr és talán az ország legimpozánsabb fürdőjébe, ugyanis 11 vendéglátóegységgel várják az érdeklődőket június 17-től. Vannak még nyitott állások, így aki mindenképp szeretne ennek a szuper csapatnak a tagja lenni, az jelentkezhet a [email protected] emailcímen.

- Tematikus ételbárokat nyitunk. Az egészséges életmódot követőknek és a felfrissülni vágyóknak lesz C-vitamin bár - szintén emléket állítva Szentgyörgyi Albertnek. Az édesszájúakra gondolva a „Hany Istók cuki”-ban a hagyományos sütemények mellett különleges desszerteket, fagylaltokat kóstolhatnak. Lápi konyhában” a rántott békacombtól a grillezett tengeri sügéren át a chilis garnéláig lesz minden, de nem hagyhatjuk ki a szigetközi eceteshalat sem. A jól megszokott strandételek is maximális minőségben tálaljuk, mint a főtt kukorica, hekk, lángos. halászlé. A „Pasi falodában”, az óriás bécsi borjúból készül,  Black Angusból pedig a steak - sorolta Kovacsics Imre.

Kovacsics Imre és Simon Roberta újságíró  - Fotó: Rákóczy Ádám 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában