Földgázalapon

2023.04.28. 11:29

Világpiaci árakkal tervez a Csornahő

A Csornahő Kft. idei terveivel is foglalkozott tegnapi ülésén a csornai képviselő-testület. Az üzleti tervet elfogadták, melyhez Bertha Zoltán ügyvezető igazgató fűzött szóbeli kiegészítést.

kisalfold.hu

Bertha Zoltán a Csornahő Kft. terveiről beszélt. Fotó: Cs. Kovács Attila

A cégvezető elmondta: a tervet a birtokukban lévő információk alapján készítették el. A csornai távhőellátást földgáz­alapon biztosítja a társaság, a stratégiai fűtőolajkészlettől eltekintve gyakorlatilag százszázalékosan. 

– Ez azt jelenti, hogy a földgáz világpiaci ára meghatározó a Csornahő Kft. számára. Az árbevétel jelentős része a fűtési szezonban, az év első és negyedik negyedévében keletkezik. Idén az első három negyedév díjait, árait tudjuk, mivel a szerződést mindig a következő „gázévre” kell megkötni. Ebből adódik, hogy a negyedik negyedév adatait még nem ismerjük. Pontos információink május közepén lehetnek. A negyedik negyedév terveit a mostani árszintet feltételezve készítettük el, a most ismert számok alapozták meg a tervben rögzítetteket. Tavaly azt tapasztaltuk, hogy a földgáz világpiaci ára a negyedik negyedévben tizenhatszorosára emelkedett, aztán az első negyedévre nagyjából ennek felére esett vissza – tájékoztatta a testületet Bertha Zoltán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában