Avatás faültetéssel

2023.04.22. 11:30

Megújult játszótérnek örülhetnek az Ikrényiek - Fotók

Majd ötmillió forintból újult meg Ikrény egyik játszótere a Magyar Falu programnak köszönthetően. A szombat délelőtti átadón a Sport utcában elültették a tavaly született gyermekek fáját is a játékszerek felavatása mellett. Az alkalomra nem csak a legfiatalabb korosztály, de még a gólyák is ellátogattak, mintha tudták volna, hogy részben róluk szól a helyi Napsugár Óvoda műsora.

Bella Violetta

Az ikrényi gyerekek boldogan vették birtokba a játékokat.

Fotó: Bella Violetta

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő elmondta, összesen 350 millió forintnyi fejlesztés valósult meg az elmúlt három évben a faluban. A Magyar Falu program elsősorban a rossz demográfiai jellemzőkkel rendelkező településeket hivatott támogatni, amiből Ikrény kivétel. Amiért mégis szükséges a fejlesztés az az, hogy fiatal családok költöznek ide, akiknek nő az igénye a szolgáltatásokra, mint amilyen az óvodai férőhely, vagy a játszótér is. Így a támogatás valós igényekre épít, ezért folytatásra is számíthat a település.

Németh Tamás polgármester elmondta, az elmúlt időszakban a játszótér mellett a járda és a temető is megújult, és megoldódott a csapadékvíz-elvezetés is. Azt kívánta hogy minden megvalósított értéket szeretettel használjanak a lakók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában