Testületi ülés

2023.04.21. 19:23

Csökkent a bűnelkövetések száma tavaly Csornán

A város közbiztonsági helyzetéről, a fontosabb intézkedésekről, feladatokról számolt be Csorna rendőrkapitánya a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

kisalfold.hu

Kiss Zoltán ezredes számadatokkal vázolta a tudnivalókat, a tapasztalatokat. Eszerint a városban a bűncselekmények száma 2022-ben az előző évihez képest 13 százalékkal csökkent, 199-ről 173-ra. Örvendetes, hogy 2022-ben az úgynevezett kiemelt bűncselekmények közül nem történt a településen emberölés, gépjárműlopás, gépjárműfeltörés. Rablás viszont előfordult egy, míg 2021-ben ilyen sem volt. A lopások száma 47-ről 32-re csökkent, ezen belül lakásbetörés egy volt. Kiss Zoltán jelentésében kiemelte a testi sértések számának alakulását, mely 2021-ben hétszer történt, tavaly pedig kilencszer. Ezek közül a súlyos testi sértések száma háromról ötre emelkedett. A beszámoló a bűncselekmények közül külön is említi azt az esetet, amikor egy helyi pékség záráskor távozó alkalmazottját egy késsel támadták meg és a bevétel átadására kényszerítették. A boltos könnyű sérülést szenvedett, a rend- őrök pedig elfogták a tettest. Kiderült, hogy ezenkívül egyéb bűncselekmények is a rovására írhatók. 

A kapitány megjegyezte: nyomozáseredményességük 81,9 százalékos volt 2022-ben, ami az elmúlt öt év legkiemelkedőbb teljesítménye. Kiss Zoltán a közlekedésbiztonságról is beszélt. Az elmúlt évben Csornán 41 közlekedési baleset történt, köztük nem volt halálos. Csökkent a súlyos sérüléses balesetek száma is, négyről kettőre. Az esetek döntő többségét személygépkocsi-vezetők okozták, a legkritikusabb területei a városnak még mindig a 85-ös és 86-os főutak. 2022-ben huszonegyen vezettek járművet ittas állapotban, tizenegyen bódultan, tiltás hatálya alatt pedig ketten. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában