A költő visszatért

2023.03.15. 12:41

Forradalmi kávézással emlékeztek Győrújbaráton

Barki Andrea

Fotó: Barki Andrea

Petőfi Sándor és hitvese, Szendrey Júlia tért vissza március 15-én délelőtt a győrújbaráti forradalmi kávézóba, hogy megidézze az 1848-as napokat. A fiatal szerelmesek érzéseit Sík Frida és Mohácsi Attila színművészek tolmácsolták. A rendhagyó emlékező műsorban fellépett a Baráti Dalkör, a Csobolyó Néptáncegyüttes, a finom kávéról a Pincekultúra Egyesület önkéntesei gondoskodtak.

Fiatalok és idősek, karon ülő babák és nyugdíjasok, fiatal szülők és iskolás gyerekek töltötték meg a Timaffy László Művelődési Ház nagytermét, melynek közművelődési szakemberei úgy gondolták, szakítanak a hagyományos ünnepség szervezéssel és kávézni hívják a település lakóit legszebb nemzeti ünnepünkön. Az ötlet kiválónak bizonyult. A kávéházi asztalok mellett ismerősök beszélgettek kedélyesen, ismeretlenek elegyedtek szóba és barátkoztak össze, mígnem a kávézók közül ki nem lépett a két, szerelmes fiatal és versekkel, énekkel idézte fel a forradalmi időket. Lélekemelő, meghitt ugyanakkor érzelemmel teli előadásuk elvarázsolta a közönséget.

A településen március 14-én  helyezték el a megemlékezés koszorúját a Kossuth szobránál. Az ünnepségen Kóbor Attila polgármester mondott ünnepi beszédet, a Pitypang Óvoda apróságai és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói adtak műsort.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában