Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

2023.02.10. 15:03

Üléseztek a kistérség polgármesterei Tatabányán

Február 3-án a tatabányai városháza dísztermében ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács (TKTTT), ezúttal hét napirendi pontban szavaztak a térségi polgármesterek.

Kiss T. József

Négyszáz forinttal emelkedik az időskorúak otthonában a fejenkénti ellátás napi költsége.

Az ülésen két napirend is kapcsolódott a társulás költségvetéséhez, döntést hoztak az idős- korúak otthonában fizetendő térítési díjakról, valamint a kistérség fenntartásában működő intézmények vezetői- nek illetményelem-növekedéséről, illetve az intézmények 2022-es tevékenységét összegző beszámolókról is egyeztettek. 

Michl József, Tata polgármestere elmondta, tárgyaltak a múlt év költségvetésének módosításáról, és meghatározták a 2023-as év költségvetésének fő irányvonalát. Két nagy intézményt tartanak fenn, a Szociális Alapellátó Intézményt (SZAI), valamint a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonát. Ennek a két intézménynek az éves költségvetése megközelíti az egymilliárd forintot. Ezt egészíti ki a belső ellenőrzési feladatok ellátása, a fogorvosi ügyelet és az orvosi ügyeleti ellátás. Ez utóbbi egyébként nagy változásokon megy keresztül idén, jelenleg az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) együttműködve végzik a feladatot. Pályázati lehetőségekkel szeretnének élni. 

Az időskorúak otthonának napi ellátási költsége 400 forinttal emelkedik, így az négyezer forintot tesz ki személyenként. Ehhez a költséghez az állam kétharmaddal, az ellátottak egyharmaddal járulnak hozzá. 

A plénum meghallgatta még a Szociális Alapellátó Intézmény igazgatójának, Németh-Zwickl Nikolettának, és az időskorúak otthona igazgatójának, Turza Károlynak a beszámolóját, és el is fogadta azokat. 
 

Tíz települést képviselnek


A Tatai Kistérségi Többcélú Társulás Tatával együtt tíz települést fog össze, több mint 40 ezer fő szociális, egészségügyi ellátásáról gondoskodik. Évi egymilliárd forintból gazdálkodnak. A társulás tagjai: Tata, Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Neszmély, Szomód, Tardos és Vértestolna. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában