Cseke-tó

2023.02.16. 11:02

Tovább szépül a tatai Angolkert - Megújul a Cseke Tó

Teljesen megújul a Cseke-tó partján álló, egykori Csekeliget Sörkert épülete. A napokban megkezdődtek a munkálatok, ha elkészülnek a beruházással, a történeti Angolkert hangulatába és környezetébe illeszkedő, s egyben a mai igényeket is kielégítő új vendéglátóhely jön létre, terasszal.

Kiss T. József

Az év második felére teljesen megújul a korábbi Csekeliget Sörkert épülete. A helyi termelők termékeit is bemutatnák.

TataAz önkormányzat tulajdonába visszakerült, 136 négyzetméteres épületet korábban a Tata Városi Tenisz Klub használta. Miután a klub a teniszpályák mellé öltöző-fürdőt és klubházat épített, az épület visszakerült a városhoz. Tata önkormányzatának képviselő-testülete 2021 júliusában megszavazta, hogy az épület hasznosítására bérleti pályázatot ír ki, majd szeptemberi ülésén döntött arról, hogy a Kreal Services Kft. által benyújtott pályázatot elfogadja, és az épületet 2037-ig bérbe adja. A beruházó az egykori sörkertet ugyancsak vendéglátóegységként kívánja hasznosítani, ahol többek között helyi termelők termékeinek bemutatása is szerepet kap. 

Boglári Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője, a pénzügyi, környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság elnöke elmondta: a tavaly nyáron bemutatott tervek alapján az épület tömegében és méretében nem változik, azonban teljesen új, a történeti Angolkerthez igazodó, de mégis modern külsőt kap majd. A terveket minden illetékes szakhatóság véleményezte és elfogadta. 

Az épület homlokzata a Cseke-tó felé kinyílik majd. A nagy üvegfelülettel rendelkező fogyasztótér és a hozzá kapcsolódó fapadozatú külső terasz a környezetéhez jobban igazodik, szebb lesz. Az üvegfelületek mellett a fahomlokzat és úgynevezett zöldfal-szakaszok segítik a történeti kert növényzetébe való illeszkedést. Boglári Zoltán a fejlesztéssel kapcsolatban hozzátette még: – Örömteli, hogy a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesületben egyre többen horgásznak, s a városi teniszklub épületei és pályái is bővülnek, megújulnak. Így ezzel a beruházással egy nagyon intenzív sport- és kulturális élet folytatódhat a történeti Angolkert ezen részén, magasabb színvonalon. A beruházással a tervek szerint az év második felében végeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában