Megnyugvás a családnak

2023.02.28. 13:55

Titokzatos jótevő segített Csollány Szilveszter családján - Maradhatnak a soproni házukban

Január elején derült ki, hogy anyagi gondba került a tavaly januárban elhunyt Csollány Szilveszter családja. Az olimpiai bajnok tornász özvegyét és gyermekeit úgy fest, mégsem kell kilakoltatni a soproni családi házból, mert egy titokzatos jótevő segített a 72 millió forintra duzzadt tartozás rendezésében.

kisalfold.hu

Tavaly januári megemlékezés az olimpiai bajnok Csollány Szilveszterről.

Fotó: Máthé Daniella

Mint ahogyan arról január elején beszámoltunk, komoly gondba került a tavaly januárban, 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter családja. A gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírusban halt meg tragikusan fiatalon. A klasszis halála után a két tinédzser lányukat nevelő felesége egy ideig fizette a kölcsönt, ám a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja törleszteni a tartozást.

Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett hitelt – mintegy 189 ezer svájci frank, ami mostani árfolyamon 72 millió forint plusz járulékai –, amit évekkel ezelőtt vettek fel soproni házukra.

Most úgy tűnik, megoldódott a család kálváriája. Egy titokzatos jótevőnek köszönhetően végül nem lakoltatják ki az özvegyet és a gyerekeket az ingatlanból. Sikerült ugyanis megoldást találni az adósság rendezésére. Az, hogy ki lehetett a titkos jótevő, egyelőre nem derült ki.

Információnk szerint még januárban, a hír napvilágra kerülése után nem sokkal többen összefogtak, hogy ne kerüljenek utcára a sydney-i ötkarikás játékokon gyűrűn győztes Csollány Szilveszter gyermekei. Most véglegessé vált, hogy maradhat a család a megszokott helyen, melyhez rengeteg emlék köti az özvegyet és a gyerekeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában