Erős fűtések után

2023.02.11. 19:48

Tartósan szennyezett a levegő Győrben

A hideg idő miatt erősebben kellett fűteni az elmúlt héten és ez a levegő minőségén is látszik a kisalföldi megyeszékhelyen.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Karnok Csaba

Országosan egyre kevesebb területen esik a jó vagy a kiváló minősítésbe a levegő minősége az országos meteorológiai szolgálat légszennyezettségi adatai szerint. A Nemzeti Népegészségügyi Központ már szerdai jelentésében figyelmeztetett arra, hogy többek között Ajkán és Győrben is egészségtelen a levegő minősége, a szállópor magas koncentrációja légúti irritációt, köhögést, szemirritációt.

A helyzet azóta sem javult, a soproni, mosonmagyaróvári és győri mérőpontok egyaránt a szennyezett kategóriába esnek a pénteki adatok alapján. Az enyhe idő mellett szél, vagy csapadék segíthetne, ám egyikre sem jósol nagy esélyt az időjárás jelentés. A lakosok azonban sokat tehetnek a levegőminőségért, ha a fűtőanyagként minél jobban hasznosuló és minél száraz fát használnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában