Közlekedés

2023.02.13. 10:19

Kivilágítják a gyalogátkelőket Sopronban

Az elmúlt években számos kezdeményezéssel próbálta biztonságosabbá tenni a gyalogátkelőket a soproni önkormányzat. Most újabb ötlettel, a város tíz forgalmas helyén telepítenek világító prizmákat, amik felhívják a gépjárművezetők figyelmét.

kisalfold.hu

Még láthatóbbak lesznek a gyalogátkelőhelyek. Fotó: Szalay Károly

Még biztonságosabbá teszi a soproni önkormányzat a gyalogátkelőhelyeket. A rendőrség javaslata alapján tíz gyalogátkelőhelyen telepítenek világító prizmákat, amelyek még nagyobb figyelmet irányítanak a gyalogosokra. 

Az akció során ilyen átkelőhelyet alakítanak ki a Lackner Kristóf–Patak utca, Balfi út–Árvaház köz, Juharfa út–Révai Miklós utca, Táncsics Mihály–Wesselényi utca, Ady Endre–Ibolya út, Lővér körút–Uszoda, Béke út–Bajcsy-Zsilinszky utca, Fapiac–Magyar utca, illetve Magyar–Pócsi utca és a Híd–Pócsi utca között.

 – Fontos tudni, hogy a gyalogátkelőhelyek megfelelő burkolati jelek és közvilágítás mellett is a balesetek gyakori helyszínei, akár a gyalogos, akár az autóvezető figyelmetlenségéből adódóan. Az elmúlt években városunk több beavatkozást is eszközölt, legyen szó a 3D-s zebrák kialakításáról vagy éppen a piros burkolati jelek felfestéséről. A soproniak biztonsága érdekében most újabb okosmegoldásokat alkalmazunk – részletezte Farkas Ciprián polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában