Kultúra

2022.12.12. 20:51

Vers és próza magas színvonalon - Mutatjuk a mosonmagyaróvári verseny eredményeit - fotók

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület a Fehér Ló Közösségi Házban a napokban szervezte meg a XXVI. kistérségi általános iskolás vers- és prózamondó versenyt.

Munkatársunktól

Két győztes – A versmondásban Horváth Anna Virág és Kritzer Bianka jeleskedett. Fotó: Kerekes István

A gyermekek produkcióját a dr. Kissné Németh Éva pedagógus, Vizsy Ferenc író és L. Burda Zsuzsanna költő alkotta zsűri értékelte. A megmérettetésen a Mosonmagyaróvár térségi iskolák képviseltették magukat. Versmondásban az 5–6. osztályosoknál Horváth Anna Virág (Lébényi Általános Iskola), Mihályi-Cveck Oliver (Mosonszolnoki Általános Iskola), Földes Bence Ákos (Piarista Általános Iskola, Mosonmagyaróvár) követte egymást a rangsorban. A 7–8. osztályosoknál Kritzer Bianka (Széchenyi István Általános Iskola, Mosonszentmiklós) előzte meg Sziklay Barnabást (Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár) és Barna Lédát (Piarista Általános Iskola, Mosonmagyaróvár).

Prózamondásban az 5–6. osztályosoknál Szabó Sára (Széchenyi István Általános Iskola, Mosonszentmiklós) emelkedett ki a versenyzők közül, második Nagy Nóra (Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár), harmadik Szente Zoé (Mosonszolnoki Általános Iskola). A 7–8. osztályosoknál első Szabó Lili (Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyar­óvár), második Manczal Ádám (Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár), harmadik Őri Emma (Dr. Batthyány-Strattmann László Általános Iskola, Dunakiliti).

Különdíjasok: Kritzer Bianka (Széchenyi István Általános Iskola, Mosonszentmiklós), Frühwirth Ildikó felkészítő tanár (Széchenyi István Általános Iskola, Mosonszentmiklós), Szabó Lili (Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár), Lakner Gabriella felkészítő tanár (Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár).

A különdíjasoknak a zsűri egy-egy családi belépőjegyet adott át, melyet a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa fürdőben tudnak felhasználni. A díjátadás után a zsűri elnöke a felkészülés nehéz körülményei ellenére magas színvonalúnak ítélte az idei versmondó versenyt, kiemelve, hogy a diákok az életkoruknak megfelelő alkotást választottak elmondásra.

Nagy Sándor, a szervező egyesület elnöke a verseny végén megköszönte az iskolák jelentkezését, és azzal búcsúzott, hogy jövőre ismét megrendezik a vers- és prózamondó diákok versenyét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában