Mutatjuk, mennyivel

2022.11.24. 21:47

Változik a fűtésdíj és a parkolás ára Csornán

kisalfold.hu

Száz forint többlet óránként személyautóknak – Január elsejétől változnak a parkolási díjtételek Csornán. Fotó: Cs. K. A.

Módosította a távhőszolgáltatás díjairól szóló rendeletét a csornai képviselő-testület. Az intézkedés a lakossági fogyasztókat nem érinti, de az úgynevezett „külön kezelt intézmények” számára jelentősen emelkedett a fűtés ára. Ebbe a kategóriába tartozik Csornán az önkormányzat, a polgármesteri hivatal, illetve a bölcsőde és az óvoda is.

A díjtétel módosításával egy október elsején életbe lépett minisztériumi szabályozásnak tett eleget a testület. Ennek értelmében ugyanis a „külön kezelt intézményeknek” a távhő­szolgáltatásért az eddigi, gi­gajoule-onkénti 4037 forint helyett 66.179 forintot kell számlázni. A Csornahő kft. javaslatára ugyanígy változik az egyik kategóriába sem tartozó, azaz egyéb fogyasztókra vonatkozó díjazás is.

Szintén testületi határozat szerint január elsejétől emelkednek a parkolási díjak Csornán. Személyautók számára a mostani 200 forint helyett 300-at kell fizetni óránként. A rendszámhoz kötött havibérlet 3450 forint helyett 6000 forint lesz, a féléves 16.000-ről 24.000 forintra változik. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester megjegyezte: a városban tíz évvel ezelőtt megállapított díjak vannak érvényben, azaz az önkormányzat eddig nem hajtott végre emelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában