Tedd le az autót!

2022.09.19. 09:01

Autómentes nap - Egy jeggyel bármennyit és bárhová utazhat busszal és vonattal az országban

Az utasok csütörtökön bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jeggyel és bérlettel egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban utazhatnak Magyarország területén a nap végéig.

kisalfold.hu

Egy jeggyel az egész országban lehet utazni az autómentes napon, szeptember 22-én. Fotó: Szalay Károly / Kisalföld archív

A csütörtökön érvényes jegyek, legyen az helyközi buszjárat, vagy vonat, egész napra érvényesek lesznek az ország teljes területén, és aznap korlátlan utazásra jogosítanak a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira. A meghirdetett akciót azok is ki tudják használni, akik bérlettel utaznak a távolsági járatokon.

A gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap. 

A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan. 

A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

Az akció részletei ITT>> olvashatók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában