240 millió forintot nyert el pályázatokon

2022.08.29. 06:48

Csodát művelnek: Rábasebes az egyik legsikeresebb pályázója a Magyar Falunak

Rábasebes a Magyar Falu Program egyik legsikeresebb partnere: eddig több mint 240 millió forint támogatást kapott pályázataival. Az elmúlt fél évben is számos, nagyon fontos beruházást sikerült megvalósítaniuk.

Cs. Kovács Attila

Új játszótérrel is gyarapodott Rábasebes. A falu vezetői azt szeretnék, ha élhető település lenne a falu. Fotó: Cs. K. A.

Négy komoly beruházás valósult meg az elmúlt hónapokban Rábasebesen, a Rábaköz egyik legkisebb településén. A Magyar Falu Program támogatásával fejlesztett az önkormányzat. A helyiek mindennapjait megkönnyítő építkezéseken, felújításokon vannak túl a sebesiek. Alakítottak ki például közösségi teret, és játszóteret is létrehoztak. 

Az összeget egy főre lebontva kiderül, hogy Rábasebes az egyik legsikeresebb pályázója a Magyar Falunak.

Dr. Gasztonyi Zoltán polgármester tájékoztatott a teljes listáról. Eszerint elkészült a kisbolt és a közösségi tér felújítása, átalakítása a faluközpontban. Elkészült a játszótér, amely a Szent Gellért nevet kapta. Egy 1910-ben épített parasztházat, a Polgár család otthonát korábban megvásárolta az önkormányzat, amit szintén felújítottak és amely ugyancsak közösségi célokat szolgál a jövőben. Jelentős fejlesztés Rábasebes számára, hogy megújult a faluba vezető műút burkolata. „Méltatlan volt már az út, ami régi fájdalmunk volt. Szerencsére már ez a gond is elhárult”– fogalmazott a polgármester. Mint kifejtette, azért dolgoznak, hogy Rábasebes a további évszázadokra is élhető település lehessen és a helybelieknek megbecsült lakóhelye. 

A Polgár-ház közösségi célokat szolgál a község központjában. Fotó: Cs. K. A.
 

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos a rábasebesi fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte: az önkormányzat a sebesiek összefogásával csodát művel a faluban. A támogatásokról elmondta: a település a Magyar Falu Programban több mint 240 millió forintot nyert el az elképzelések megvalósítására. Az összeget egy főre lebontva kiderül, hogy Rábasebes az egyik legsikeresebb pályázója a Magyar Falunak. 

Dr. Gasztonyi Zoltán arról is beszélt az építkezésekkel kapcsolatban, hogy nagyon sokan dolgoztak a sikerekért és a falu közben nagyon sok segítséget is kapott. Kiemelte közülük Gasztonyi Lászlót, a Vill-Korr Hungária Kft. tulajdonosát, aki szívesen teljesítette kéréseiket. Részt vett szinte az összes rábasebesi beruházásban, önzetlenül támogatva azokat. Köszönetül Rábasebes önkormányzata a község díszpolgári címét – az elsőt – adományozta Gasztonyi Lászlónak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában