Fejlődik a falu

2022.03.21. 15:02

Emelkedik a lélekszám, újranyithat a kisbolt Maglócán

Kustor Réka

Forrás: Kisalföld

Maglóca is sikerrel szerepelt az Országfásítás programban, s tíz facsemetét ültettek el a játszótéren az önkéntes segítők közreműködésével, amit ezúton is köszönünk – jegyezte meg a közösségi akcióról Drobina Gyula polgármester. Hozzátette, ennek két előnye is van, egyrészt tettek a környezetért, másrészt jó szolgálatot tesznek a fák a játszótéri árnyékolásban is. 

 

Tíz facsemetét ültettek el Maglócán az önkéntes segítők közreműködésével.
Forrás: Kisalföld


 

Egyébként munkával és várakozással telnek Maglócán a mindennapok. 
 

– Várjuk a Magyar Falu Program eredményhirdetéseit, öt pályázatot nyújtottunk be, többek mellett urnafalra, járdaépítésre, csapadékvíz-elvezetésre adtuk be a támogatási igényt – sorolta a község vezetője, aki jó hírként beszámolt a könyvtár újranyitásáról, ahol egyre nagyobb az élet az új könyvtáros programszervezésének is köszönhetően. 
 

– Örvendetes, hogy a lakosságszám az utóbbi időben 99-ről 126-ra emelkedett. Újranyit a faluban a kisbolt, a jövő hónapban indul az építése, várhatóan jövő tavasszal már üzembe állítják. Néhány hét, és elkezdődik a temető mögötti út felújítása is, érintve az Arany János utcát, amire 35 milliót nyertünk. Csatárimajor irányából megújul a bevezető útszakasz, régóta várt fejlesztés, a napi ingázásban nagy könnyebbséget hoz majd. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában