Napok óta figyelték őket

2022.02.23. 13:17

Menekülő orvvadászokat fogtak a hivatásos vadászok Vámosszabadinál

Keddről szerdára virradó éjszaka, éjfél előtt fél órával orvvadászokat értek tetten Vámosszabadi határában, az Alsószigetközi Földtulajdonosok Vadásztársasága területén.

kisalfold.hu

A vadásztársaságtól megtudtuk, hogy az elmúlt napokban idegen autókra figyeltek fel és hallottak olyan beazonosíthatatlan lövéseket is, amelyekről biztosan tudták, hogy nem a társaság tagjaitól származnak. Ezek miatt tartottak célzott ellenőrzéseket. Elmondták, hogy kis szerencsével, kedd éjszaka sikerült megállítaniuk két győri férfit, akiket a 14-es útról vettek észre. 


A vadászmester és egy hivatásos vadász egy kilométeren át üldözte a két férfit. A feltételezett orvvadászok menekülés közben rossz útra mentek rá, emiatt nem tudtak a vadásztársaság emberei elől elszökni.  A vadászok a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatták őket. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy egy speciálisan átalakított légpuska - lézerponttal, távcsővel, lámpával, pótlámpával felszerelve - volt náluk. Menekülés közben arra sem volt idejük, hogy kiürítsék a tárat. 


A hivatásos vadászok bárkit ellenőrizhetnek a vadászterületen. Mivel rendvédelmi feladatokat ellátó személyeknek minősülnek, még akár kényszerintézkedést is alkalmazhatnak.


Mint megtudtuk, a közelmúltban több szabálysértés is történt a társaság területén. A helyszínen fogtak el tiltott eszközzel, hurokkal vadászó egyént. Ezt megelőzően pedig Dunaszegnél olyan esetet derítettek fel, amelyben az állatkínzás, az orvvadászat, tiltott eszközzel való vadászat egyszerre valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában