Közlekedés

2021.10.13. 11:13

Már figyel a traffibox Hegykőn

Mindenki egyetértett abban, hogy a gyorshajtók ellen közösen kell fellépni.

Munkatársunktól

Hétfőn üzembe helyezték és­­­­ már működik Hegykőn a Kossuth utcai sebességmérő berendezés. A VÉDA (Közúti Intelligens Kamerahálózat) rendszeréhez tartozó komplex közlekedési ellenőrzési pont kialakítását az önkormányzat és a rendőrség együttműködésében végezték. A sebességmérő készüléket időszakosan helyezik el a traffiboxban, a felvétel automatikusan a központi számítógépes adatbázisba jut.

– A berendezés telepítésének célja településünkön a közlekedés biztonságának javítása, a közúti balesetek számának csökkentése az ellenőrzés növelésével – mondta el Szigeti István, Hegykő polgármestere.

– A hegykői önkormányzat kezdeményezésére az országban először nálunk helyezték ki a traffiboxot. Igazán hatásos akkor lesz, ha minden Fertő-parti településen lesz egy vagy két ilyen doboz, így egy mérőműszerrel meg tudnánk védeni településeinket a gyorshajtók ellen, hisz nem lehet tudni, hogy melyik dobozban van a műszer. Az érintett polgármesterekkel már egyeztettünk, mindenki egyetértett abban, hogy a gyorshajtók ellen közösen kell fellépni. Mindannyiunk érdeke, hogy gyermekeink és lakosaink biztonságát megvédjük. A rendőrség a hegykői próbaüzem alapján dönt majd a további készülékek megrendeléséről és kihelyezéséről – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában