példamutató összefogás

2021.10.01. 07:32

Larát segítik az ETO játékosai – a leukémiás kislány januárban visszatérhet az iskolapadba – videó

Megható pillanatok játszódtak le a Győri ETO FC másodosztályú csapatának öltözőjében. A győri zöld-fehérek játékosai örömmel fogadták Schaling Lara látogatását. A nagyszentjánosi tinédzsernél tavasszal diagnosztizáltak leukémiát, azóta küzd emberfeletti erővel a súlyos betegséggel. Schaling Lara egy névre szóló ETO-mezt is átvehetett Priskin Tamás csapatkapitánytól. Larát ikertestvére, Dorina is elkísérte.

Szeghalmi Balázs

Schaling Lara egy névre szóló ETO-mezt is átvehetett Priskin Tamás csapatkapitánytól. Larát ikertestvére, Dorina is elkísérte.

Forrás: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Látogatás az ETO-nál

Schaling Larát a Semmelweis Egyetem gyermekklinikáján kezelik. A vérképeredmé­­­­­nyei egyre jobbak, de a kemoterápia utolsó szakasza még hátravan. Priskin Tamás csapatkapitány kezdeményezésére ezt az év végéig tartó nehéz időszakot támogatják anyagilag az ETO labdarúgói. Ajándékokkal tért haza Lara először az ETO-játékosok edzésébe nézett bele édesanyja, Szalai Erika és ikertestvére, Dorina társaságában.

Majd kicsit megszeppenve lépett be a felnőttcsapat öltözőjébe, ahol a srácok már várták az érkezését. Priskin Tamás csapatkapitány oldotta a hangulatot, majd átnyújtotta a játékosok gyűjtését. Ezenfelül ETO-ajándéktárgyakat, névre szóló mezt és dedikált labdát is kapott a kislány, aki a játékszert hazavitte a nagypapá­jának.

Egyemberként álltak Lara mellé

„Amikor olvastam Lara kálváriájáról, felkavart a története. Mindig szörnyű azzal szembesülni, ha gyereket támad meg a rák. Amikor megtudtam, hogy a család erejét, anyagi lehetőségeit egyre jobban felemészti a hónapokon át tartó gyógykezelés, arra kértem a csapattársakat, hogy gyűjtsünk közösen Larának.

Büszke vagyok a srácokra, hogy mindenki első szóra csatlakozott és a jó ügy mellé állt” – mondta Priskin Tamás. Az utolsó forduló Lara most már rövidebb sétákat is képes tenni, a haja szépen nő. Az ETO nagycsapatának öltözőjében édesanyja köszönte meg a játékosok példamutató hozzáállását.

Schaling Lara az ETO-játékosok gyűrűjében. A zöld-fehér labdarúgók egy emberként fogtak össze és mutattak szolidaritást a leukémiás tinédzserrel.

Kemoterápia előtt

– Bízunk abban, hogy a négy szakaszból álló kemoterápiás kezelés decemberben véget ér. Az orvosok nem kerteltek, elmondták, hogy az utolsó dózis minden korábbinál keményebb lesz, de nincs más választás, szükség van a terápia befejezésére.

Reménykedünk abban is, hogy az adventet és a karácsonyt boldogan ünnepelhetjük, és januártól Lara és Dorina visszatérhetnek az iskolába. A tananyaggal próbálunk lépést tartani. Amikor Lara itthon van, erejéhez mérten igyekszik tanulni. Együtt készülünk a tantárgyakból, míg Dorinát a nagyszülők segítik a leckékben – közölte az édesanya.

Schaling Lara egy névre szóló ETO-mezt is átvehetett Priskin Tamás csapatkapitánytól. Larát ikertestvére, Dorina is elkísérte.

Nehéz talpon maradni anyagilag súlyos betegség esetén

A legjobbkor érkezett a segítség Lara helyzete arra is rámutat, hogy egy súlyos betegség milyen szinten terheli meg a családok kasszáját. Szalai Erika április óta volt táppénzen, de méltányossági kérelmét szeptember elején elutasították. A legjobbkor jött tehát az ETO-játékosok összefogása, valamint a leukémiás kislány támogatására szervezett nagyszentjánosi családi nap bevétele.

Mint azt Horváthné Bihari Rita szervezőtől megtudtuk, közel négyszázan álltak Lara mellé a helyszínen, miközben szerte a megyéből érkeztek további felajánlások.

Az átadás pillanata. Fotók: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában