Tűzoltásban kiválók

2021.09.13. 10:47

Önkéntes tűzoltók versenyeztek Sáráspusztán, kiválóan szerepeltek a megyei csapatok

Idén a legtöbb díjat a győrújbaráti önkéntes tűzoltó egyesület nyerte el.

Forrás: Katasztrófavédelem

Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója emléklapok átadásával mondott köszönetet annak a négy megyei szervezetnek – Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, Hédervári Tűzoltó Egyesület, Csorna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete és Nagycenk Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete –, amelyek a nyár folyamán segítettek a viharkárok által leginkább sújtott Kadarkút és Sellye településeken.

Ezt követően megkezdődött a verseny kismotorfecskendő-szerelés és 7x55 méteres váltófutás számokban. A csapatok három korcsoportban – gyermek, ifjúsági, felnőtt – mérték össze tudásukat. A rendezvényre több településről érkeztek családtagok, barátok, szurkolók és biztatták a versenyzőket.

Idén a legtöbb díjat a győrújbaráti önkéntes tűzoltó egyesület nyerte el, akik több korcsoportban és kategóriában is az élen végeztek.

A gyermek lány kategóriában idén a győrszemerei önkéntes tűzoltó egyesület lányai nyertek, a gyermek fiú kategóriában a csornai önkéntesek csapata állhatott a képzeletbeli dobogó felső fokára.

Ifjúsági lány és fiú kategóriában is a győrújbaráti ÖTE tagjai győztek.

A felnőtt női kategóriában a bágyogszovát ÖTE csapata lett idén az első, a felnőtt férfiak között pedig szintén a győrújbarát ÖTE csapata végzett az első helyen

Az eredmények kategóriánként:

Gyermek lány kategória:

2. helyezett: Jánossomorja ÖTE

1. helyezett: Győrszemere ÖTE csapata

Gyermek fiú kategória:

6. Rábapordány ÖTE

5. Völcsej ÖTE

4. Győrszemere ÖTE

3. Osli ÖTE

2. Lipót ÖTE

1. Csorna ÖTE

Ifjúsági lány kategória:

4. Szilsárkány ÖTE

3. Győrszemere ÖTE

2. Mosonszolnok ÖTE

1. Győrújbarát ÖTE

Ifjúsági fiú kategória:

5. Völcsej ÖTE

4. Győrszemere ÖTE

3. Lipót ÖTE

2. Bágyogszovát ÖTE

1. Győrújbarát ÖTE

Felnőtt női kategória:

6. Koroncó ÖTE

5. Völcsej ÖTE

4. Rábacsanak ÖTE

3. Győrújbarát ÖTE

2. Hédervár ÖTE

1. Bágyogszovát

Felnőtt férfi kategória:

6. Csorna ÖTE

5. Osli II. csapata

4. Osli ÖTE I. csapata

3. Völcsej ÖTE

2. Lipót ÖTE

1. Győrújbarát ÖTE

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy vándorserleget ajánlott fel a 800 liter/perces kismotorfecskendő-szerelés versenyszámban a legjobb időeredményt elért csapatnak, amely a Lipót ÖTE felnőtt férfi csapatáé lett az idén.

A megyei tűzoltó szövetség különdíjban részesítette a legjobb időeredményt elért gyermek csapatot: Csorna ÖTE fiú gyermek csapatát, valamint a legjobb összesített időeredményt elért ifjúsági csapatot is, amely a győrújbaráti ÖTE ifjúsági fiú csapaté lett.

Szintén a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség különdíját a váltófutás versenyszámban legjobb időeredményt elért csapat vehette át, amely idén a Győrújbaráti ÖTE felnőtt férfi csapata.

A megyei tűzoltó szövetség által alapított „Csáki Károly emlékplakettet” az ifjúság nevelésben végzett kimagasló tevékenységéért a Dunakiliti Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsoka, Szeitz Ferenc kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában