vihar

2021.07.18. 18:44

Viharkárokhoz riasztják Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit – Gönyűn szinte söpörni lehetett a jeget – Videók

A felgyülemlő esővíz okozza a legtöbb gondot Győr-Moson-Sopron megyében. Van ahol 1 méter magasan áll a víz a pincékben.

kisalfold.hu

Vasárnap délután alakult ki egy zivatarcella térségünk felett.

Fotó: OMSZ

 

20:20 – Több helyen jéggel érkezett a vihar

Olvasóink beszámolói szerint Kisbaboton, Kisbajcson, Győrszentiván kertvárosban és péren is jéggel csapott le a vihar. Bodonhelyen, Feketerdőn nagy mennyiségű eső zúdúlt le. Dörben is esett, viszont Gyarmatot elkerülte.

19:20 – Hegyeshalom: több mint 25 centiméter eső esett

Olvasónk az eső után küldte fotóit:

Fotó: Olvasói fotók

Mórichidára, Gönyűre jégeső zúdult

Fotó: Olvasó

Viharkárokhoz riasztják Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit

A katasztrófavédelem közleménye szerint elsősorban Dunakilitiből és Rajkáról érkeztek bejelentések a megye műveletirányítási ügyeletére. A leggyakrabban pincékbe, garázsokba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak. Dunakilitiben például a Szilvás sorra, a Rajkai útra, a Petőfi Sándor és a József Attila utcába is riasztották a lébényi és a mosonmagyaróvári hivatásos, valamint a dunakiliti önkéntes tűzoltókat, ahol mintegy egy méter magasan áll az esővíz a pincékben, garázsokban. Az egységek szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. Rábaszentmiklóson, Téten és Lébényben a kidőlt fákhoz és letört ágakhoz riasztják az egységeket, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában