Az ifjúságnak szánják

2021.07.13. 14:57

Több mint 200 millió forintból újult meg Győrben a Rómer Ház melletti tér

Közösségi aktivitásokkal, elsősorban könnyűzenei koncertekkel, filmvetítésekkel szeretnék megtölteni ezt a teret.

kisalfold.hu

2021.07.13. A Nefelejcs köz felújítási munkái elkészültek Győrben, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Megújult Győr barokk belvárosának egy kis utcája, ami tulajdonképpen egy eldugott kis tér. Befejeződött a Nefelejcs utca teljes burkolatának, villanyhálózatának a felújítása. Hatalmas napernyők adnak majd árnyat a téren tartózkodóknak.

- Azért fontos ez ez a térfelújítás – mondta a tér átadásán Dézsi Csaba András polgármester – mert a város talán legfontosabb rétegét, a fiatalokat szolgálja ki. A megújult tér egy új lehetőség a város életében, egy rendezvénytér lesz. Azért jó, hogy az ifjúság közvetlenül a Rómer ház szomszédságában tud szórakozni, mert ha nem tudjuk az ifjúságot a múzeumba bevinni, akkor a múzeumot kell kihozni hozzájuk. Így talán a kultúra egyéb területeit is meg lehet ismertetni velük a zenén kívül – állapította meg a polgármester, aki köszönetet mondott a kivitelezőknek és mindenkinek, aki a tér felújításában közreműködött.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, hogy a tér felújítására központi forrásból került sor. A támogatás összege kétszáz millió forint volt, amelyhez tíz százalékot a város önkormányzat biztosította.

- Ha egy modern, fejlődő Győrről beszélünk, akkor ehhez hozzátartozik egy folyamatosan megújuló, modern belváros is, aminek egyik központi részén vagyunk. Akik ide érkeznek kulturált körülmények között tudják látogatni a szomszédos kulturális intézményeket mondta a képviselő.

Szeles Szabolcs alpolgármester megállapította, hogy folyamatos a város közterületeinek megújítása, valamint a város pezsgő kulturális életének fejlesztése. -A felújítás egyszerű volt, és ebben mind a két szándék megjelenik. Egyrészt egy közterület felújítása történt meg, másrészt a Rómer házhoz kapcsolódó eseményekhez, rendezvényekhez szolgál helyszínül a tér. Kiépült a rendezvények elektromos árammal való ellátásának lehetősége, valamint egy mozigépészetet is megvásároltak, amit a Rómer ház tud használni bel- és külterületen egyaránt.

Takács Krisztián a terület önkormányzati képviselőjét arról kérdeztük, hogy milyen tervek vannak a tér hasznosítására?

- Nem csak egy tér lesz itt, ahol le lehet ülni, és egy kellemes estét eltölteni, hanem rendezvénytér lesz. Közösségi aktivitásokkal szeretnénk megtölteni ezt a teret elsősorban könnyűzenei koncertekkel, filmvetítésekkel, de egyéb más olyan közösségi összejövetelekkel, ami a győri és a környéki fiatalokat érdekelheti. Ezen a nyáron már be is fog mutatkozni így a tér, de erről még nem szeretnék részleteket elárulni, de rövid időn belül kiderül, mi lesz a téravató rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában