Újraéled a Magyar utca

2021.07.06. 14:56

Erősödik a vásárlási szándék, és ez érződik a magyaróvári belvárosban is

Az embereknek ismét van kedvük beülni egy kávézóba vagy étterembe, és a vásárlási szándék is erősödik – vélekedett dr. Kovács Éva, a Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület elnöke, akit arról kérdeztünk, hogy miként tér vissza az élet a magyaróvári belvárosba. Idén várhatóan a Kult-utca programsorozat keretében is szórakozhatunk.

Kovács Viktor

Forrás: Kisalföld

Fotó: Kustor Réka

A pandémia az elmúlt másfél évben megnehezítette a kereskedők és főleg a vendéglátósok életét. Utóbbi esetében a nyitás csak fokozatosan történhetett meg és a vendégek is csak lassan tértek vissza, mivel sokan megszokták, hogy házhoz rendelnek. Szerencsére Mosonmagyaróváron, a Magyar utcában a legtöbben már bizakodóak.

– Nemrég tartottunk egy fórumot a belvárosi üzletkörnél. Az derült ki, hogy a legtöbben már bizakodóak a Magyar utcában. A legnehezebb helyzetben a vendéglátósok voltak, mivel a tavaszi rossz idő és esőzés nem volt igazán vendégcsalogató. Szerencsére most már látszik, hogy az embereknek ismét van kedvük beülni egy kávézóba vagy étterembe, ezzel párhuzamosan pedig a vásárlási szándék is erősödik – osztotta meg tapasztalatait lapunkkal dr. Kovács Éva, a Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület elnöke és hozzátette: – Tavaly sajnos elmaradt, de idén remélhetőleg újra tudjuk indítani a nyári Kult-utca programsorozatunkat is. Egyelőre a részletek egyeztetése zajlik a mosonmagyaróvári önkormányzattal, de amennyiben az érvényben levő jogszabályi feltételek engedik, akkor a nyáron természetesen újra szeretettel várunk mindenkit a programjainkra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában