Jóakarat Hídja

2021.05.15. 06:55

Nehéz teher: váratlanul hagyta itt családját az édesapa Csornán

Nehéz feladatot kapott a csornai Tóthné Tüske Edit. Egyedül kell felnevelnie két gyermekét, mert 42 éves férje hirtelen meghalt. Birkózik a feladattal és nincs is egyedül. Sokan álltak melléjük a tragédiában.

Cs. Kovács Attila

Tóthné Tüske Editet sokan támogatják a nagy bajban. A Kisalföld olvasói is.

Fotó: Cs. K. A.

Egy szomorú és megtört édesanya kíséri minden reggel iskolába kislányát Csornán. Látszik rajta, hogy súlyos terhet rakott vállára a sors: két gyermekével maradt egyedül férje váratlan halálával. Tóthné Tüske Edit miattuk próbál erős maradni. „Nagyon nehéz, de tartom magam és ők is támogatnak engem” – mondja Edit. A lelki fájdalom mellett anyagi gondok is gyötrik az asszonyt.

Tóthné Tüske Editet sokan támogatják a nagy bajban. A Kisalföld olvasói is.
Fotó: Cs. K. A.

Edit férje az építőiparban tevékenykedett. Néhány héttel ezelőtt hirtelen, minden előzmény nélkül rosszul lett, elvesztette az eszméletét. Kollégája kezdte el újraélesztését, majd a kiérkező mentők küzdöttek érte és sikerült is visszajönnie. Ám kómába esett és néhány nap múlva a kórházban meghalt. Tóth László elvesztése nem csak vér szerinti családját sújtotta le, hanem egy nagy közösség tagjait is, amelyhez évtizedek óta tartozott: a futballszurkolókat. Özvegyen maradt felesége és gyermekei a gyász alatt sok jó emberrel találkoztak, akik mind szerették őt.

– A férjem aktív tagja volt a szurkolók csapatának. Legjobban a Fradit szerette, de nem hagyta ki a válogatottmérkőzéseket sem és a dunaszerdahelyi stadionba is bérletet váltott. Miután elment tőlünk, szurkolótársai összefogtak értünk és igyekeztek segíteni. Jótékonysági árverést tartottak, gyűjtöttek és személyesen is eljöttek hozzánk, hogy gyertyát gyújtsanak a férjem emlékére. Furcsa dolog, hogy most engem keresnek, hiszen eddig ő tartotta velük a kapcsolatot. De nagyon jólesik, köszönöm nekik – fogalmazta meg érzéseit Edit.

A bajokat a Tóth családban tetézte, hogy röviddel az édesapa halála előtt kiégett otthonuk. Sok segítséget kaptak az iparosbarátoktól, ismerősöktől, de minden pénzüket felemésztette a felújítás. Így nagyon jól jött az a támogatás, melyet a Jóakarat hídján keresztül a Kisalföld olvasóink felajánlásaiból adhattunk át a napokban Editnek és gyermekeinek. „Köszönöm mindenkinek, aki a tragédiánk után mellénk állt. A családtagjaimnak, munkatársaimnak, vállalkozóknak, cégeknek, a gyerekkori barátoknak. Nagyon nehéz most nekünk, de sok erőt ad, hogy nem vagyunk egyedül” – tette hozzá a megtört édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában