Jóakarat hídja

2021.03.23. 17:26

Mindenük odalett – Újraépítik a győrszentiváni család leégett otthonát, adományok segítik az újrakezdést

Egy házat is felajánlottak a számukra, ahol lakhatnak, míg otthonuk el nem készül.

Simon Judit

2021.03.22. Teljesen leégett a házuk, a jóakarat hídja alapítvány segítette őket, Győrszentiván, Otoltics Anikó, Otoltics Zsolt és kisfiúk Botond, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Múlt héten adtunk hírt arról a győrszentiváni családról, akiknek a háza teljesen leégett a kémény meghibásodása miatt. Otoltics Zsolt, felesége, Anikó, valamint gyermekeik, Rebeka és Botond egyik pillanatról a másikra lettek otthontalanok, amikor a házuk tetőtere lángra kapott. Szerencsére egyikük sem sérült meg, de a tűz mindenüket felemésztette. A tragédia után a Kisalföld alapítványa, a Jóakarat hídja is segítségükre sietett: olvasóink jóvoltából 200 ezer forinttal támogathattuk az újrakezdést.

A március 14-i tragédiát követően az önkormányzat, alapítványok, vállalkozók és civilek jelentkeztek, hogy felajánlják segítségüket. Volt, aki pénzt adott, mások bútorokat vagy használati tárgyakat juttattak el a károsultaknak. Egy nevét elhallgatni kívánó hölgy felajánlott egy házat, ahol lakhatnak, míg otthonuk el nem készül.

Fotó: Csapó Balázs

– A kezdeti sokk után úgy érzem, most jutottunk el oda, hogy azt mondhatom: jól vagyunk. Nincs szó, amivel kifejezhetném hálámat mindazoknak, akik segítettek – mondta Otoltics Zsolt, akinek telefonja látogatásunkkor is folyamatosan rezgett.

A felajánlások sms-ben érkeznek, amire könnyebben válaszol; Zsolt és felesége ugyanis hallássérültek, a kommunikáció nehéz számukra. A támogatások révén nyugodtabban néznek a jövő elé.

– Egyeztettünk a biztosítóval, illetve azokkal, akik segítenének nekünk felépíteni a házat. Már nagyon várjuk, hogy elkezdjük a munkálatokat és hazamehessünk. Önerőből, az adományok nélkül ez nem sikerült volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában